Alex Pițurcă scapă de controlul judiciar. Deciza Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul măştilor neconforme pentru MApN.

Procurorii DNA au cerut arest preventiv pentru amândoi. Avocații acestora nu au cedat ușor. Atât Alex Pițurcă, cât și Gabriel ȚuȚu au contestat decizia luată de Tribunalul București, pentru a scăpa de controlul judiciar, așa cum a reușit și Victor Pițurcă.

Curtea de Apel Bucureşti a admis contestația formulată de Alex Pițurcă la măsura controlului judiciar.

"Dosar 2985/3/2023- Admite contestația formulată de către contestatorul Alexandru Victorio Pițurcă- revocă măsura controlului Judiciar. Respinge ca nefondată contestația formulată de DNA împotriva aceleiași încheieri penale", se arată în decizia judecătorilor.

Curtea de Apel Bucureşti a luat decizia finală

Recent, Alex Pițurcă și Gabriel Ţuţu, directorul ROMARM au fost cercetați, sub control judiciar, în dosarul în care aceștia erau implicați alături de Victor Pițurcă.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp după moartea make-up artistei: „Mi-a rămas o bucățică din tine”- wowbiz.ro

Citește și: Victor Pițurcă a scăpat definitiv de controlul judiciar

Potrivit procurorilor, Gabriel Ţuţu i-ar fi promis lui Alex Pițurcă recepţia şi plata echipamentelor pentru producerea măştilor sanitare. 

Prejudiciul creat se ridică la valoarea de peste 8 milioane de lei.

Fiul lui Victor Pițurcă a fost reținut în dosarul achizițiilor de măști neconforme

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 31 ianuarie 2023, a unui inculpat, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea

infracţiunii de cumpărare de influenţă”, precizează DNA, referindu-se la fiul selecţionerului Victor Piţurcă, Alexandru.

Produsele achiziționate în pandemie ar fi fost neconforme

Produsele ar fi fost neconforme și nu au fost achitate la timp facturile imense.
”Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19.03.2020- 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de inculpatul Ţuţu Gabriel (descrise în comunicatul anterior) în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul M.Ap.N. şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte şi societatea administrată de inculpat.

Citeste si: Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor. „Nu o să fie nici cu Antoni, atât pot să zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cât costă taxa de moștenire în 2024?- radioimpuls.ro

De asemenea, inculpatul Ţuţu Gabriel ar mai fi promis că îi va determina pe aceiaşi funcţionari să efectueze recepţia produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme şi să achite la timp facturile emise în acest sens”, informează DNA.
DNA reaminteşte că Ţuţu ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000

lei, reprezentând preţul traficului de influenţă.

Prejudiciu de peste 8.600.000 de lei 

”Dosarul cauzei privind pe inculpatul faţă de care a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii şi pe inculpatul Ţuţu Gabriel va fi înaintat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, precizează DNA.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si