Acordul are la baza nevoia societăţii româneşti de unitate în faţa multiplelor provocări interne si externe la adresa statului român. Momentul de constituire a Alianţei se identifică cu momentul preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, moment considerat crucial pentru unirea mediului economic, social, cultural şi academic românesc.

CNMR si ARMIS îşi propune să promoveze unirea principalilor actori din economia, educaţia, arta, intelectualitatea românească indiferent de opţiunile politice, părerile sau opiniile fiecăruia.


În cadrul unei ceremonii oficiale Alexandru Cumpănaşu. în calitate de Preşedinte CNMR si Bobby Păunescu în calitate de Preşedinte ARMIS au semnat Acordul de Colaborare pentru înfiinţarea Alianţei "Romania Demna si Puternica".

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Acordul Alianţei "Romania Demnă şi Puternică" se fundamentează pe următoarele principii, obiective  fondatoare şi acţiuni primordiale:

1. CNMR şi  ARMIS vor dezvolta acţiuni, evenimente, proiecte, strategii, planuri  pentru modernizarea si dezvoltarea României.
2. Cele doua organizaţii umbrela şi membrii acestora îşi păstrează independenţa totală şi îşi sprijina iniţiativele comune numai prin consens.
3.CNMR si ARMIS vor pune la dispozitia tuturor instituţiilor statului intreaga expertiză a membrilor lor persoane fizice sau juridice.

În acelaşi timp Alianţa va veghea la buna guvernare şi va penaliza acele abateri de la principiile bunei guvernări.
4. CNMR si ARMIS susţin şi apără respectarea integrităţii teritoriale precum şi caracterul naţional, unitar si indivizibil al statului român. Alianţa va veghea la respectarea simbolurilor naţionale prevăzute în Constituţie şi la penalizarea derapajelor.
5. Alianţa va realiza prin intermediul experţilor CNMR şi ARMIS analize, studii, cercetări în vederea fundamentarii de propuneri pentru o guvernare mai bună pe care le va pune la dispoziţia decidentilor politici şi administrativi.

6. Exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene va reprezenta un obiectiv important pentru Alianţă care va acţiona pe domenii importante precum: absorbţia fondurilor europene din actualul exerciţiu financiar şi participarea la negocierea viitorului Acord de Finanţare multianul 2020- 2027; economia românească şi promovarea/dezvoltarea capitalului autohton, propunerea de obiective ale României pe aceasta perioada, inclusiv negocierea unei poziţii cât  mai importante în  cadrul Comisiei Europene ca şi Comisar din partea României, alte obiective importante pentru aceasta perioadă.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

" Alăturarea ARMIS şi membrilor săi într-un efort comun cu CNMR de susţinere a României, apărării valorilor şi identităţii naţionale, promovării capitalului autohton, oferirii de expertiză statului român şi tuturor instituţiilor sale în toate domeniile reprezintă un mare pas înainte în efortul CNMR de a moderniza si dezvolta România. Prin acest parteneriat se spulbera un mare mit antiromanesc: acela al divizării românilor si imposibilităţii de a se uni pentru susţinerea unor iniţiative comune. Cred cu tarie că împreună cu Bobby in calitate de Co-Preşedinte al Alianţei si membrii ARMIS, CNMR va continua efortul unirii românilor pregătiţi să îşi dedice viata României din afara mediului politic şi de construire de expertiză în domenii esenţiale pentru o Românie modernă şi puternica", a declarat cu ocazia semnării Acordului Preşedintele CNMR Alexandru Cumpănaşu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si