Alexandru Rafila a vorbit despre noua subvariantă a SARS-COV-2: ”Nu există date privind o gravitate mai mare a infecţiilor cu aceste tulpini noi”

Ministrul Sănătății susține că noua subvariantă a coronavirusului nu prezintă elemente de îngrijorare legate de capacitatea de spitalizare

Author: Diana Bostan luni 09 ianuarie 2023 , 19:31

covid

Coronavirus

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexandru Rafila a spus că nu există date în momentul de faţă privind o gravitate mai mare a infecţiilor cu aceste tulpini noi.

Alexandru rafila a vorbit despre noua subvariantă a SARS-COV-2

”N-are niciun fel de importanţă dacă sunt două sau dacă sunt zece, nu este relevant acest lucru, important este dacă o astfel de variantă este dominantă într-un anumit moment şi cel mai important lucru este dacă varianta care este dominantă într-un anumit moment, fie că este BA4, BA5, fie că este XBB produce îmbolnăviri printr-o transmisibilitate mai mare şi cel mai important e dacă există mai multe spitalizări.

Citește și: Femeie de 69 de ani din Iași, ucisă de combinația gripă sezonieră şi COVID

Nu există date în momentul de faţă privind o gravitate mai mare a infecţiilor cu aceste tulpini noi, ceea ce este o informaţie bună.

Sigur, numărul de cazuri vedeţi că este în creştere, dar nu avem elemente de îngrijorare apropo de capacitatea de spitalizare inclusiv în zona de Terapie Intensivă ”, a explicat el.

Deşi numărul de infectări este în creştere, nu sunt ”elemente de îngrijorare” 

Autoritățile au anunțat că în țara noastră a fost confirmat până la 1 ianuarie, un caz de infectare cu subvarianta XBB a tulpinii Omicron. 

Citește și: Flurona, infectarea simultană cu gripă și coronavirus. Care sunt simptomele?

Specialiștii au anunțat că noua subvariantă SARS-CoV-2, xbb1.5 este denumită şi Kraken.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si