Alexandru Rafila a vorbit despre programul de vizită din spitale. Ce anunț a făcut ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății susține că programul de vizită din spitale trebuie să fie accesibil, iar acolo unde sunt întâmpinate probleme, probabil încă sunt aplicate normele din timpul pandemiei.

Author: Diana Bostan miercuri 05 octombrie 2022 , 21:10

rafila

Alexandru Rafila

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexandru Rafila a explicat că încă mai sunt spitale unde se aplică ordonanţele militare emise în timpul pandemiei.

Ministrul Sănătății a vorbit despre programul de vizită din spitale

"Comunicarea cu pacientul în interiorul spitalului este o problemă uneori(...), trebuie să comunici cu pacientul, să fii empatic, să-l sprijini, să simtă interesul tău pentru problema lui, dar şi(...) comunicarea în exterior continuă să fie o problemă.

Citeste si: Ministerul Sănătății pregătește proiecte pentru digitalizarea spitalelor și a instituțiilor subordonate. Iată cât valoarează operațiunea

Chiar sunt spitale care probabil încă aplică ordonanţele militare emise în timpul pandemiei, au fost două ordonanţe militare care nu mai sunt valabile în niciun fel şi evident că programul de vizită în spital trebuie să fie foarte clar, să fie accesibil şi să se poată desfăşura la

ore la care oamenii pot să ajungă să-şi vadă rudele, sigur, cu anumite rigori, cu anumite limitări, dar nu putem să împiedicăm accesul în spitale, nu avem niciun motiv în momentul de faţă", a spus Rafila, miercuri, la Europa FM.

Rafila a vorbit despre un serviciu de informare în spitale

"Avem o problemă legată şi de legea drepturilor pacientului, care limitează comunicarea informaţiilor legate de pacient către rudele foarte apropiate şi încercăm să găsim o soluţie şi la această chestiune(...).

Citeste si: Moderna a blocat negocierile cu China pentru comercializarea vaccinului împotriva COVID-19

Aceasta este o problemă de management strict a unui spital. Un spital poate să organizeze un serviciu de informare(...) introducerea în criterii a unui astfel de indicator de evaluare a managerului este foarte importantă şi cel mai important este ca toată lumea, indiferent de subordonarea spitalului, să utilizeze aceeaşi grilă, pentru că nu poţi să spui că într-un spital de la Ministerul Sănătăţii există şi la unul- să spunem de la o primărie- nu există aceste criterii", a adăugat Alexandru Rafila. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si