VIDEO - Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul antigripal: ”Este primul an când vaccinul e adus în luna septembrie”

Rafila a anunțat că 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal au fost achiziționate, iar un milion din aceste doze au fost deja distribuite la DSP şi la medicii de familie.

Author: Diana Bostan luni 26 septembrie 2022 , 15:13

rafila

Alexandru Rafila

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației speră că în acest sezon se vor vaccina cât mai multe persoane, fiind primul an în care dozele sunt distribuite din luna septembrie.

Rafila a anunțat că 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal au fost achiziționate

”Am ţinut foarte mult la acest lucru, din două motive, ca să generăm campania de vaccinare în trimestrul al treilea, să putem să o facem încă de la începutul celui de-al treilea trimestru şi să nu mai fim puşi în situaţia care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccinuri la mijlocul lunii decembrie sau în luna ianuarie, ceea ce a dus la o adresabilitate scăzută, un interes scăzut al populaţiei pentru vaccinare, a creat tensiuni şi nu în ultimul rând, au rămas cantităţi împortante de vaccin care nu au mai putut să fie utilizate”, a arătat ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Bilanț Sars-Cov-2, 26 septembrie: 856 cazuri noi de persoane infectate, în ultimele ore

Rafila dă asigurări că în cazul în care aceste doze vor fi insuficiente, vor fi achiziționate altele.

”Cantităţi mari de vaccinuri nu trebuie în niciun fel distruse, trebuie o bună planificare dar buna planificare depinde şi de momentul aprovizionării. Sperăm ca împreună cu medicii de familie să reuşit în acest an să convingem cât mai multă lume să se vaccineze”, a afirmat el.

Este primul an în care dozele de vaccin antigripal sunt distribuite în septembrie

Prioritate pentru administrarea vaccinul antigripal au pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele peste 65 de ani, gravidele şi copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire, personalul medical, cel de îngrijire, care lucrează în aceste centre, potrivit news.ro.

Citeste si: Alexandru Rafila, ultimele detalii despre pandemia de COVID-19: ”Doar OMS poate scădea nivelul de pandemie”

”Anul trecut, până la finalul campaniei, din cele 2,5 milioane de doze, au fost folosite 1,5 milioane”, a mai spus ministrul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si