Alexandru Rafila spune că, în jurul datei de 15 ianuarie, o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri. Cât de rapidă va fi, rămâne de văzut, spune ministrul Sănătății.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit despre întârzierea adoptării certificatului electronic COVID-19

"Deja, cazurile cresc. Important este când ajungem la o creștere galopantă, dacă ajungem la o astfel de creștere.

Fac un disclaimer, că am mai spus o dată data de 15 ianuarie și erau telespectatori care au considerat că eu sunt un soi de clarvăzător și spun cu precizie și ora. Nu vreau să spun nici ora", a declarat Alexandru Rafila luni seara.

Alexandru Rafila: În jurul datei de 15 ianuarie, o să asistăm la o creștere mai rapidă  

"Deci, în jurul datei de 15 ianuarie, probabil că o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri. Cât de rapidă va fi, câte persoane vor fi afectate, rămâne de văzut. În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic", a mai spus ministrul Sănătății la Antena 3.

Ministrul Sănătății a precizat Câte îmbolnăviri că rămâne de văzut câte îmbolnăviri va aduce valul 5 al pandemiei. "Noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Certificatul verde nu ar fi reușit să evite noul val, dar cu siguranță profilul valului 5 ar fi fost diferit, consideră reprezentantul României la OMS. 

Citeste si: Expertul Răzvan Cherecheș susține că explozia de cazuri Omicron ar putea fi devastatoare pentru sistemul medical din întreaga lume

Ce spune Rafila despre întârzierea adoptării certificatului electronic COVID-19

Alexandru Rafila a mai spus că ar fi trebuit să existe un instrument care să îşi poată face efectul în momentele în care se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de

infectare cu coronavirus.

Acesta a declarat că se așteaptă ca în valul 5 să existe o dublare a numărului de cazuri de infectare, comparativ cu cele înregistrate în valul Delta.

Citeste si: Un mitropolit anti-vaccinist a fost răpus de COVID-19. Și sora sa a murit tot de coronavirus

„Rămâne să vedem dacă acest trend crescător se confirmă, dacă se va accelera transmiterea şi, atunci, sigur, că trebuie să găsim şi soluţii la situaţia de fapt”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila, citează  news.ro.

Referitor la renunțarea certificatului verde profesional în România, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a precizat: „Nu ştiu să vă spun în acest moment, probabil că săptămânile următoare vor fi hotărâtoare şi vom avea un răspuns legat de acest certificat(...) Cu cât se introduce mai târziu în evoluţia unui val pandemic, cu atât utilitatea lui scade”. 

Citeste si: Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Kai Trump, nepoata lui Donald Trump care a dezvăluit o latură neașteptată a bunicului său: ”Este foarte grijuliu și iubitor”- radioimpuls.ro

Citeste si:  Un nou focar de COVID-19, descoperit în rândul instructorilor de schi din Tirol

Cazuri duble de infectare în valul 5

De asemenea, ministrul a spus că se așteaptă ca în valul 5să existe o dublare a numărului de cazuri de infectare în România.

„În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic. Câte îmbolnăviri vom avea în valul 5 rămâne de văzut- noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val”, a mai adăugat ministrul Alexandru Rafila.

Citeste si:  Școlile s-ar putea închide în 10 ianuarie, înainte ca valul Omicron să aducă noi restricții în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si