Alexandru Rafila a făcut declarații cu privire la propunerea pentru impozitarea concediilor medicale, cum se va aplica, dar şi ce soluţii vor fi găsite pentru pacienţii cu boli cronice sau oncologice. 

De unde provine propunerea impozitării concediilor medicale?

Potrivit Ministrului Sănătății, propunerea impozitării concediilor medicale a venit de la Ministerul de Finanțe.

"Din câte ştiţi, Ministerul de Finanţe este la colegii noştri de coaliţie, de acolo a plecat propunerea.

Eu o înțeleg, din punct de vedere al finanțistului, dacă vreţi, eu nu sunt finanțist.

Dar, sigur că sunt pacienți care au boli cronice, pacienţi oncologici la care şi costurile vieţii de zi cu zi sunt importante, iar discuţia care există în momentul de faţă este de a analiza dacă această impozitare va fi ridicată pentru unele categorii sau în general.

Aşteptaţi, să avem discuţii, dar, cu siguranţă, pentru pacienţii cu boli cronice sau oncologici, eu am avut o poziţie în acest sens, va exista o măsură reparatorie", a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doi muncitori români au aruncat în aer din greșeală apartamentul pe care îl renovau, în Belgia- antena3.ro

Citeste si: O femeie din Constanța va primi 50.000 € după ce a fost diagnosticată greșit și operată de cancer. I-a fost extirpat un sân- wowbiz.ro

"Când lucraţi, primiţi un salariu, venitul este impozitat cu 10%. În cazul concediilor medicale, venitul nu este impozitat. Este vorba de impozitarea acelui venit. A existat o ordonanţă de urgenţă, iniţiată de Ministerul de Finanţe, care a introdus şi veniturile din concediile medicale în această grilă de impozitare, care se aplică în mod curent.

Dacă spui că este supraimpozitare se înţelege că e un impozit suplimentar.

Nu este vorba de niciun impozit suplimentar, ca să lămurim lucrurile de la început!", a mai spus Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Citește și: Marcel Ciolacu, declarații despre acordarea concediilor medicale. ,,Trebuie făcută o distincție clară''

Ciolacu: "Au fost vreo 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele''

Potrivit premierului Marcel Ciolacu, trebuie să existe o distincție clară pentru cei care au nevoie de un concediu medical.

"Au fost vreo 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat și am fost răciți. Trebuie făcută o distincție clară care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate", a spus premierul, Marcel Ciolacu.

Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară! Când vor fi încărcate cardurile de alimente- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV! Ce moment din carieră și-ar dori să retrăiască Mihai Trăistariu- radioimpuls.ro

Citeste si: 2024 va fi „aproape sigur” cel mai fierbinte an din istorie. Avertismentul oamenilor de știință- antena3.ro

Acesta a discutat și despre impozitarea concediilor medicale, declarând faptul că din punctul său de vedere, pentru probleme minore de sănătate, românii nu ar trebui să fie scutiți de impozit.

"Vrem să facem o ordine în România? Sau vrem să continuăm de a ne delăsăm. Eu v-am spus punctul meu de vedere. Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate, și n-am putut merge zece zile și noi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific. Vreți să dăm scutiri de impozite? Foarte bine! Dar sunt plătite din banii tuturor", a declarat Marcel Ciolacu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si