Rafila consideră că autorităţile trebuie să facă o campanie de informare a populaţiei în privinţa vaccinului, astfel încât, în următoarele două luni, trei milioane de români să se înscrie pentru imunizare.

"Transmisibilitatea este ridicată în cazul tulpinii din Marea Britanie. Pe de altă parte, dacă respectăm regulile de protecţie individuală, atunci nu putem discuta neapărat de o transmisibilitate mai mare. Sigur, intrafamilial lucrul ăsta se produce, dar în afara familiei dacă avem grijă în continuare să utilizăm masca, distanţarea şi igiena mâinilor, atunci nu cred că are un impact mai mare.

Adică prin mască nu se transmite mai mult, ca să înţelegem, acest virus, decât virusul clasic”, a afirmat Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.

Ce a declarat Alexandru Rafila

alexandru rafila despre tulpina din marea britanie
Alexandru Rafila detalii despre tulpina din Marea Britanie.[Sursa foto: google]


El a precizat că, în aceste condiţii, măsurile generale trebuie păstrate, iar în privinţa vaccinării este nevoie de mobilizarea oamenilor pentru ca aceştia să dorească să se vaccineze.

Citeste si: Alexandru Rafila, propunerea de premier din partea PSD. Ce spune despre colaborarea cu partidul AUR care respinge masca de protecție

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

"Cred că în afară de efortul logistic care până acum a fost corespunzător şi s-au deschis centre suficiente de vaccinare, trebuie să fie şi din punctul de vedere al informării şi mobilizării oamenilor ca pe măsură ce avem mai multe vaccinuri să se şi prezinte la centrele de vaccinare. În momentul de faţă sunt un milion de persoane înscrise pe liste ca să fie vaccinate, trebuie să ajungem în două luni la trei milioane de persoane înscrise pe liste ca să fie vaccinate, având în vedere că vin 6 milioane de doze în următoarele 60 de zile”,

a adăugat Alexandru Rafila.

Medicul consideră că măsurile restrictive trebuie implementate local.

Citeste si: Alexandru Rafila, avertisment fără precedent: "Este foarte grav!"

"Eu sper să nu ajungem într-o astfel de situaţie pentru că e foarte periculos pentru economie, pentru funcţionarea societăţii şi cred că lucrurile trebuie judecate punctual, local, cel mult la nivelul unui judeţ”, a adăugat parlamentarul PSD.

În opinia sa, trebuie luată în calcul "structura îmbolnăvirilor" dintr-o anumită zonă.

Citeste si: Alexandru Rafila, noi avertizări! România ar putea ajunge din nou la 10.000 de cazuri pe zi: "Spitalele au paturi ocupate..."

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Gabi Bădălău, adevărul despre momentul în care și-ar fi dat copiii afară din casă: ”Nu vreau să-mi pierd familia”- radioimpuls.ro

"Dacă numărul de cazuri este, într-adevăr, mare, dar este concentrat în unu, două locuri şi nu există o răspândire comunitară este o situaţie, dacă se înregistrează multe focare mai mici în toată comunitatea este o altă situaţie şi ar trebui ţinut cont şi de acest lucru.

Bănuiesc că dacă Ministerul Sănătăţii ar fi puţin mai activ în această perioadă ar putea să facă în aşa fel încât Direcţiile de Sănătate Publică să ofere nişte răspunsuri care să fie adaptate fiecărei localităţi şi măsurile să fie luate în concordanţă cu situaţia epidemiologică, dar şi cu alte elemente care ar putea luate în calcul în această perioadă”, a mai afirmat Alexandru Rafila.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si