UPDATE- Reprezentanţii Prefecturii Braşov au precizat că persoana din judeţ suspectă de infectare cu tulpina OMICRON a virusului SARS-CoV-2 este o femeie în vârstă de 48 de ani, repatriată marţi din Africa de Sud.

„La testarea realizată pe aeroport, persoana respectivă a avut rezultat pozitiv. A fost preluată de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi transportată în condiţii conforme protocolului în astfel de situaţii, la domiciliul din judeţul Braşov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă.

Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă şi până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecţiei cu SARS-CoV-2", a transmis sursa citată.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila,  a declarat, joi, că probabilitatea este mare ca persoanele care s-au infectat în Africa de Sud să aibă noua tulpină Omicron. Oficialul a anunțat că acest lucru se va afla după finalizarea analizelor.

Citeste si: VIDEO| Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că o aeronavă va zbura la Pretoria pentru a prelua cetăţenii români blocaţi în Africa de Sud

Ce a anunțat Alexandru Rafila

„Rămâne să vedem la finalul analizei dacă este vorba de tulpina Omicron sau altă variantă, dar probabilitatea este mare, tocmai pentru că este o tulpină care prezintă multe mutaţii”, a

spus ministrul, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Arafat: ”Pregătirea pentru următorul val se face. Nu stăm liniştiţi chiar dacă acum suntem în scădere la numărul de cazuri ”

Rafila a fost întrebat care sunt următorii paşi ai autorităţilor. El a arătat că discutăm de o tulpină care a apărut în foarte multe ţări europene, ca urmare a călătoriilor pe continentul african.

alexandru rafila despre tulpina omicron

Rafila a vorbit despre tulpina Omicron.

[Sursa foto: Facebook]

Medicul a transmis că decizia este de izolare şi monitorizare a pacienţilor infectaţi, care, din fericire, sunt asimptomatici şi nu prezintă o modificare a stării de sănătate.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre cum putem evita valul 5 al pandemiei de coronavirus

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că, în urma primelor teste făcute pe probele recoltate de la persoanele confirmate cu coronavirus după repatrierea din Africa de Sud, la două dintre cele trei persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Citeste si: Alexandru Rafila, primele declarații despre cei trei sportivi repatriați din Africa, infectați cu COVID-19: „Este îngrijorător”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si