În cadrul întrunirii cu PNL, Medicul Alexandru Rafila a prezentat propunerile pe domeniul sănătate, el precizând că se doreşte accesul extins la testare.

”Putem înfiinţa mult peste 1.000 de centre unde se poate face testare. Problema este accesul la aceste teste”, a spus deputatul PSD.

Partidele îşi mai propun acordarea asistenţei medicale ambulatorii, pacienţii să se adreseze cât mai aproape de casă şi să beneficieze de tratament, accesul la terapie antivirala şi stimularea producţiei interne de antivirale.

Totodată, Rafila a mai enumerat evaluarea rapidă a spitalelor şi creşterea siguranţei cât este posibil în secţiile ATI.

Citeste si: Bolnavii Covid de la Lețcani sunt transferați în alte spitale din cauza frigului

Testare gratuită timp de 60 de zile

Despre testarea gratuită timp de 60 de zile, în regim gratuit, a românilor care merg la locul de muncă, în sistemul de stat, Rafila a precizat că este o măsură pe o perioadă limitată de timp şi a arătat că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Alexandru Rafila a explicat că testarea se întâmplă în multe ţări din Europa.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

”Noi ne-am pomenit în vârful pandemiei cu o presiune mare pe populaţie şi o ameninţare de luare a unor măsuri intempestive, inclusiv la adresa personalului medical, de care este nevoie în asigurarea asistenţei medicale.

Lucrul ăsta trebuie să înceteze şi de asemenea trebuie să înceteze discriminarea”, a spus el.

”Vaccinarea este singura soluţie” pentru evitarea valului 5

Rafila a arătat că ”vaccinarea este singura soluţie pentru că noi vrem să evităm valul cinci şi evitarea acestui val, va exista dacă populaţia acestei ţări va decide să se vaccineze”.

Citeste si: Explozie de cazuri COVID-19 în Germania. A patra zi consecutivă cu bilanț record

El a mai arătat că nicio ţară nu a introdus testarea pe termen nedefinit, astfel că va exista o ”dimensionare a testării, în funcţie de posibilităţile financiare ale României şi pe o perioadă scurtă de timp”.

Coronavirus

[Sursa foto: PixaBay]

Ce a declarat ministrul liberal al Sănătății

Fostul ministru liberal al Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus că a cerut o evaluare de la Ministerul de Finanţe, privind impactul bugetar al testării gratuite la locul de muncă, pentru două luni de zile.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

”Am introdus cele două luni cu testare gratuită din discuţiile cu organizaţiile profesionale. Contextul în care se accepta un certificat de vaccinare şi anumite condiţii, şi alternativa testării, dar cu plată, am încercat să o aşezăm în aceste două luni în care să agreăm un context legal în care să se introducă acest certificat”, a spus el.

Ministrul Nelu Tătaru a arătat că în acest moment, se lasă la latitudinea celor din privat cum vor să facă accesul la locul de muncă.

Noi venim doar pentru sectorul public”, a menţionat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si