Alexandru Rafila a anunțat când putem renunța la certificatul verde. Medicul a făcut noi precizări

Alexandru Rafila a transmis că certificatul verde ar putea fi reglementat printr-un nou act normativ. Medicul a declarat că documentul se activează după 3 săptămâni de creştere consecutivă a incidenţei cazurilor de COVID-19 şi este eliminat când incidenţa scade.

Author: Georgiana Balaban miercuri 24 noiembrie 2021 , 15:28

alexandru rafila eliminare certificat verde

Alexandru Rafila a făcut noi declarații.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, după audierile din Parlament, că certificatul verde ar putea fi reglementat printr-un nou act normativ. Oficialul a anunțat că introducerea lui se va face după trei săptămâni de creştere consecutivă a incidenţei, şi va putea fi eliminat când aceasta scade.

Ministrul propus a mai spus că în certificatul verde va fi introdusă şi testarea, nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea, şi a arătat că trebuie modificat discursul şi această polarizare în societate, care a creat o falie între vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre cum putem evita valul 5 al pandemiei de coronavirus

Ce a transmis Alexandru Rafila

Despre certificatul verde, Rafila a spus că nu se va renunţa la el, ci se ia în calcul reglementarea lui printr-un act normativ nou.

Citeste si: Raed Arafat: „Carantinare totală, în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în considerare”

El a explicat că certificatul se va putea activa în momentul creşterii transmiteri, şi a dat ca exemplu teoretic, după 3 săptămâni de creştere consecutivă, şi retragerea, la o scădere similară, dar şi la o incidenţă de 1, sau 0,5, care să nu pună în pericol sănătatea populaţiei. „Noi vom folosi certificatul în integralitatea lui, vor folosi şi testarea nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea”, a mai spus deputatul.

alexandru rafila eliminare certificat verde

Medicul Rafila a vorbit despre certificatul verde.

[Sursa foto: Facebook]

Desprea evoluţia pandemiei, Alexandru Rafila a spus că deocamdată s-a stabilizat, dar e posibil ca la începutul lunii ianuarie să fie o creştere, pentru că va fi perioada sărbătorilor de iarnă.

Citeste si: OMS: Dacă se menține ritmul actual, României i-ar trebui doi ani și jumătate pentru a ajunge la o acoperire vaccinală de 70%

Ministrul a mai spus că măsurile imediate pe care le va lua sunt testare, servicii medicale şi încurajarea populaţiei să se prezinte cât mai repede la medic.

„Trebuie modificat discursul şi această polarizare în societate, care a creat o falie între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Oamenii nu mai înţeleg despre ce e vorba, lipsa încrederii în sistemul de sănătate trebuie redobândită.”, a explicat Rafila.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila spune că: ”Nu există contraindicație absolută pentru vaccin”. Recomandările specialistului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si