Alimentul care nu lipsește din meniul lui David Popovici. Bea în fiecare zi 2 litri
Campionul are foarte mare grijă la ceea ce mănâncă, iar un aliment nu îi lipsește niciodată din casă.
David Popovici reușește să cucerească medalie după medalie și să impresioneze la nivel internațional. Pe lângă orele lungi de antrenament, și alimentația are un rol extrem de important în succesul campionului.
Printre alimentele de bază ale sportivului se află laptele fără lactoză, din care bea o cantitate semnificativă în fiecare zi.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„Îi place să bea lapte. Foarte mult lapte! De multe ori călătorim cu laptele după noi. Suntem destul de atenți la lucrurile astea. Mai ales în contextul din ultima perioadă. Acordăm o atenție foarte mare detaliilor”, a precizat Dragoș Luscan, preparatorul fizic al lui David Popovici, scrie gsp.ro.
Laptele fără lactoză este perfect pentru persoanele care au intoleranță la lactoză și nu pot digera acest aliment.
Acesta conține lactază, o enzimă care ajută la descompunerea lactozei. Acest tip de lapte se aseamănă extrem de mult cu cel obișnuit la gust, texturi și chiar și în privința nutrienților.„Lactoza, un zahar cu efect probiotic. Zaharul clasic este un dizaharid format dintr-o molecula de glucoza si una de fructoza (idem miere) Zaharul din lapte e tot un dizaharid format din glucoza si galactoza. Asemanatoare si totusi atat de diferite. Fara prezenta fructozei glucidele devin sanatoase si nepericuloase pentru silueta! Lactoza are o putere de indulcire de 6 ori mai mica fata de zahar, are indice glicemic mic, nu produce secretie de insulina si nu ingrasa. Ba mai mult, cu lactoza se hranesc toate coloniile de bacterii din tubul digestiv, ea are efect probiotic favorabil asupra florei intestinale, imbunatateste digestia si creste imunitatea. Un aport de lactoza mai mic de 3g/zi poate pune in pericol sanatatea intregului organism.
In lapte exista si oligozaharide, glucide mai mari decat lactoza, care nu pot fi digerate si ajung in colon. Aici fermenteaza si produc un mediu acid cu rol anti-infectios, deci balonarea nu e intotdeauna ceva de rau:) Tot ele functioneaza ca o "sugativa" protejand mucoasa intestinala de bacterii si toxine.
Desi contine 87% apa, laptele contine factori esentiali pentru echilibrul si imunitatea intestinala. Fie ca e dulce sau acru, iaurt sau branza proaspata, gasiti o forma de lapte care sa va placa...pentru ca face bine”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Laptele fără lactoză este mai ușor de digerat, astfel că este benefic pentru multe persoane, și contribuie la menținerea sănătății organismului.
Citește și: VIDEO Românii fac minuni la Paris! Sportivii noștri au luat aur și argint la canotaj