Deciziile luate marti de completul de 5 judecatori al instantei supreme sunt definitive.

Astfel, Alina Bica a fost achitata in procesul in care a fost judecata dupa ce ar fi intervenit pentru clasarea unui dosar in care era implicat omul de afaceri Horia Simu, dupa ce primise in prima instanta o condmnare la trei ani si jumatate de inchisoare.

In acelasi dosar, instanta suprema a mentinut marti decizia instantei de fond in cazul lui Horia Simu, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru cumparare de influenta.

Fostul sef al ANAF serban Pop a fost condamnat la cinci de inchisoare cu executare pentru infractiunea de trafic de influenta, fiind mentinuta si in acest caz decizia de la instanta de fond.

In celalalt dosar, in care a fost judecata pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, Alina Bica a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executare, fiind mentinuta decizia din prima instanta.

De asemenea, instanta suprema a mentinut decizia de achitare in cazul fostului ministru Adriean Videanu.

Fosta sefa a DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic in Costa Rica. Sotia omului de afaceri Ovidiu Tender declara insa, saptamana trecuta, la instanta suprema, ca Bica nu s-ar mai afla in Costa Rica, ci in Panama.

Alina Bica este judecata si intr-un al treilea dosar, prvind despagubirea frauduloasa a omului de afaceri Gheorghe Stelian de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

in acest caz, instanta suprema ar putea pronunta sentinta in 29 iunie. Decizia nu va fi definitiva.
Dosarul Bica- Simu; fosta sefa a DIICOT a fost condamnata in prima instanta la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare

La ultimul termen al procesului in care Alina Bica este judecata dupa ce ar fi intervenit pentru clasarea unui dosar in care era implicat omul de afaceri Horia Simu, DNA a cerut majorarea condamnarii de trei ani si jumatate de inchisoare cu executare primita de Bica la instanta de fond.

DNA a cerut majorarea pedepselor si pentru Horia Simu, condamnat in prima instanta la patru ani de inchisoare cu executare si pentru fostul sef al ANAF Serban Pop, care a primit la instanta de fond cinci ani de inchisoare cu executare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

De asemenea, avocatul Alinei Bica a anuntat ca a depus la Parchetul instantei supreme o plangere penala impotriva sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, si a unui alt procuror, pe care ii acuza de represiune nedreapta si cercetare abuziva.

In acest dosar, in ianuarie 2017 fosta sefa a DIICOT a fost condamnata de instanta suprema la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului, fiind acuzata ca a intervenit pentru clasarea unui dosar al omului de afaceri Horia Simu.

Horia Simu a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru cumparare de influenta, iar fostul sef al ANAF serban Pop a fost condamnat la cinci de inchisoare cu executare pentru infractiunea de trafic de influenta.

In septembrie 2015, fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF serban Pop au fost trimisi in judecata pentru luare de mita si respectiv complicitate la dare de mita, pentru solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mita.

“La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a primit, pentru sine, in mod indirect, printr-un intermediar (martor denuntator in cauza), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop serban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost data de omul de afaceri in transe, pe parcursul a opt luni, in cursul anului 2014, inculpatului Pop Serban, pentru ca acesta sa o remita in scopul mentionat mai sus”, au aratat procurorii in rechizitoriu.

Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor primiti, Alina Bica ar fi determinat inlocuirea procurorului de caz si ar fi facut presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau, pentru a fi pronuntata o solutie de clasare in dosarul in care Horia Simu era urmarit penal.

Dosarul Bica- Videanu; fosta sefa a DIICOT a fost condamnata in prima instanta la patru ani de inchisoare cu executare

In dosarul in care Alina Bica este cercetata alaturi de fostul ministru Adriean Videanu, DNA a cerut la ultimul termen de judecata condamnarea fostei sefe DIICOT si pentru infractiunile pentru care a fost achitata de prima instanta, precum si majorarea pedepsei. DNA a cerut si condamnarea fostului ministru Adriean Videanu, care a fost achitat in faza de fond a procesului pentru complicitate la abuz in serviciu.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

In noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnata in acest dosar la patru ani de inchisoare cu executare. Magistratii instantei supreme au dispus achitarea Alinei Bica pentru doua fapte de abuz in serviciu si pentru o fapta de favorizare a faptuitorului, respectiv a lui Adriean Videanu, dar au condamnat-o la patru ani de inchisoare cu executare pentru o alta fapta de favorizare a faptuitorului, repectiv a lui Ovidiu Tender. In acelasi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu.

In acest dosar, cunoscut sub numele "Bica 2", fosta sefa a DIICOT este acuzata de procurorii DNA  de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, in dosarul Romgaz-Interagro, si a omului de afaceri Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom, precum si de abuz in serviciu.

Dosarul a ajuns la ICCJ in iunie 2015, judecarea a inceput in septembrie 2015 si s-a incheiat dupa 15 termene, in 23 noiembrie 2016.

In rechizitoriu, procurorii sustin ca in 24 septembrie 2013, intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT- Structura Centrala, procurorul de caz a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru asupra unui numar de 80 actiuni, detinute la o firma de catre Adriean Videanu.

"La data de 25 februarie 2014, pentru a-l favoriza pe Videanu Adriean, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al DIICOT, a dispus printr-o ordonanta, cu incalcarea prevederilor legale de competenta(...) admiterea solicitarii inculpatului Videanu Adriean si a ridicat sechestrul asigurator", mai arata anchetatorii.

Procurorii sustin ca, la cererea de ridicare a ridicare a sechestrului, Adriean Videanu ar fi depus inscrisuri din care ar fi rezultat, in mod fals, ca nu mai detinea actiunile respective din august 2012. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si