Alocații 2019: Cu câți bani s-ar putea mări alocațiile minorilor din 2019

Copiii și părinți ar putea primi vești extraordinare în 2019! Alocațiile s-ar putea mări semnificativ de la 1 ianuarie 2019

M. P., miercuri 12 decembrie 2018 , 14:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit unui proiect de lege, inițiat în luna septembrie, alocațiile s-ar putea mări. Astfel, copiii cu vârsta de până la 2 ani ar putea primi 300 de lei pe lună, în timp ce minorii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani ar putea să primească lunar suma de 150 de lei.

Alocații 2019: Cu cât ar putea să se mărească alocațiile

„Din anul 2015 nu au mai existat modificări la legea privind alocaţiile pentru copii. Astfel, în ceea ce priveşte copiii cu vârste până la doi ani, ISR (n.r. – indicatorul social de referinţă) este de 0,4%, mai exact 200 de lei. În ceea ce priveşte copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, dar şi pentru liceenii de peste 18 ani, ISR este de 0,168, valoarea reprezentând 84 de lei. Vorbim despre o sumă foarte mică, mai exact 2,8 lei pe zi per copil. (…)

E regretabil că ţara noastră se situează în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor. (…)
Propunem majorarea cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu vârste între 0 şi 2 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 de lei şi cu 80% pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de

150 de lei”, au explicat inițiatorii proiectului.

În România alocațiile nu au mai fost mărite din anul 2015. Chiar și mărite, sumele sunt incoparabile cu alocațiile din Europa. Astfel se face ca in Italia alocatia ajunge la 258 euro pe luna, in Suedia intre 120 si 218 euro, Marea Britanie 100 de euro, Germania 164 de euro lunar.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Culiță Sterp a cedat nervos la Survivor România 2021! A fost căutat de poliție peste... Culiță Sterp a cedat nervos la Survivor România 2021! A fost căutat de poliție peste tot. Ce s-a întâmplat?
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si