Alocațiile ar putea să dispară în România. Anunțul șoc făcut de Ludovic Orban

Anunț bombă făcut de prim-ministrul interimar Ludovic Orban. Alocațiile ar urma să dispară în forma lor obișnuită, urmând să fie înlocuite de niște vouchere.

Author: R.B. marți 18 februarie 2020 , 13:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Nu am luat nicio decizie în privința alocațiilor, am vorbit doar despre faptul că există și alte modele. În alte țări există un stimulent pentru familiile cu mai mulți copii, ca de exemplu o reducere a impozitelor. Este, de fapt tot un stimulent.

Mai există și varianta în care alocațiile să fie acordate sub formă de vouchere, care să poată fi folosite doar în interesul copiilor”, a precizat Ludovic Orban, conform Realitatea

.

Citeste si: Miniştrii Guvernului Orban II, aceiaşi ca în actualul Cabinet, audiaţi de comisiile de specialitate

Senatul a respins  legea privind prorogarea dublării alocaţiilor până la 1 august. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susţine că, dacă dacă legea ar fi fost adoptată înainte de adoptarea bugetului, ”cu siguranţă”, ar fi fost prinsă finanţarea încă de la începutul anului. Întrebat ce va face Guvernul dacă legea va fi respinsă şi de Camera Deputaţilor, Roman a spus că nu poate face supoziţii, dar la Camera Deputaţilor ponderea este alta.

Citeste si: Firea spune că vinieta Oxygen va intra în vigoare de la 1 martie

Senatul a avut, pe ordinea de zi a şedinţei de luni, Proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Comisia de muncă a adoptat un raport în sensul respingerii acestui act normativ, 94 de senatori votând ”pentru” respingere şi 13 ”împotriva” respingerii. 

Citeste si: Ce se ascunde, de fapt, în spatele unui caz „emoționant”. Un tată, care își creștea singur cei șapte copii, și-a violat propria fiică

”Lucrurile din punctul nostru de vedere sunt foarte simple: Partidul Naţional Liberal a majorat alocaţiile la începutul anului, prin indexarea cu rata inflaţiei. Avem la ora actuală o lege promulgată în Monitorul Oficial pe care, aşa cum am spus, o vom pune în plată la 1 august, după ce va face rectificarea bugetară. Dacă aveam această lege adoptată înainte de buget, cu siguranţă o prindeam la buget la începutul anului. Acum suntem obligaţi să facem rectificarea pentru că atunci când o lege presupune un impact financiar trebuie luaţi banii şi puşi dintr-o parte în alta. Legea va fi aplicată”, a declarat, luni, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si