Ministrul Muncii, anunț important pentru pensionari

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că trebuie să existe o diferenţă între beneficiarii pensiei minime care nu au muncit niciodată şi cei care au pensii mici pentru că au stagii de cotizare reduse.

Author: A.M.S. duminică 16 februarie 2020 , 08:16

Ministrul muncii - pensii
Ministrul muncii - pensii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Trebuie să existe o diferenţă între un om care a muncit, s-a trezit dimineaţa, s-a dus la serviciu în fiecare zi şi cel care a decis să nu muncească din diferite motive” a declarat Violeta Alexandru.

„Eu sunt omul care se uită cu precădere la corectitudine, care vrea să asigure corectitudine pentru cei care au muncit. Trebuie să existe o diferenţă între un om care a muncit, pe salariu mic, în condiţii grele, s-a trezit dimineaţa, s-a dus la serviciu în fiecare zi şi cel care a decis să nu muncească din diferite motive pe care le pot înţelege, dar ele nu ar trebui să facă să prejudicieze o persoană care a avut totuşi o activitate, indiferent de nivelul de salarizare” a declarat Violeta Alexandru sâmbătă seară, într-o emisiune la România Tv.

Ministrul muncii - pensii
Ministrul muncii - pensii

Citeste si: Alocațiile pentru copii nu vor fi dublate! Ludovic Orban: ”Nu avem banii ăștia”

Și cei care nu au muncit trebuie ajutați

Ministrul Muncii spune că întâietate trebuie să aibă cei care au avut activitate „într-o perioadă cât mai lungă” şi că cei care nu au muncit deloc sau au muncit puţin trebuie ajutaţi.

„Preocuparea noastră este să fie just pentru fiecare persoană care a desfăşurat o activitate de-a lungul vieţii cadrul legal actual încurajează o activitate până la stagiul complet şi cei care au lucrat sub stagiul minim de 15 ani suferă la momentul la care solicită pensia.(...) Cu toate acestea, resimt o nevoie de o justă măsură între cei care nu au muncit absolut deloc şi ce care au totuşi câţiva ani în activitate” a mai afirmat Alexandru.

Ministrul muncii - pensii
Ministrul muncii - pensii

Citeste si: Vestea așteptată de milioane de românii: Anunțul făcut de Ludovic Orban

Creșterea pensiilor

Întrebată dacă punctul de pensie va fi majorat cu 40 de procente, aşa cum prevede legea pensiilor, Violeta Alexandru a răspuns că nu are date care să arate că legea nu va fi aplicată.

„Sunt ministrul Muncii, rolul meu este să aplic legea. Legea este în vigoare, nu am alt mesaj decât că sunt omul care trebuie să aplice legea, nu am alt element care să mă determine, în acest moment, să afirm altceva. Aşa cum este legea în vigoare eu sunt chemată să o pun în plaicre.nu am de la premier. De la ministrul Finanţelor, până în acest moment, niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare”, a mai spus Violeta Alexandru.

Ministrul muncii - pensii
Ministrul muncii - pensii

Citeste si: Legea pensiilor. Ludovic Orban anunță modificarea programului de guvernare

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si