Alocațiile copiilor ar fi putut crește la 300 de lei, dar Guvernul României s-a OPUS! Motivele invocate sunt REVOLTĂTOARE!

O propunere legislativă privind mărirea alocaţiilor copiilor a fost respinsă săptămâna aceasta de senatori.

C.I.P., luni 11 februarie 2019 , 12:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Propunerea legislativă pentru modificarea alin.(1), lit.a) şi b) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, iniţiată de 2 deputaţi PNL, a fost respinsă de Senat pe 4 februarie, potrivit site-ului Camerei.

Citeste si: Kanal D, lovitura de grație! Oficialii au făcut anunțul legat de Exatlon Sezon 3. Ce se întâmplă cu emisiunea îi va bucura enorm pe fani

Parlamentarii care au iniţiat modificarea legii propuseseră ca alocaţia pentru copiii până la 2 ani să crească la 300 de lei, iar pentru cei între 2 şi 18 ani, la 150 de lei.

Citeste si: Are 104 ani și trăiește cu 296 de lei pe lună. Povestea unei bătrâne din Suceava care nu s-a recăsătorit niciodată, după ce și-a pierdut marea iubire

Propunerea a fost avizată favorabil de Consiliul Economic şi Social şi de Consiliul Legislativ. A fost însă respinsă de Guvern. Executivul a invocate, în punctul său de vedere, impactul bugetar – 0,31% din PIB – dar şi faptul că ar crea un vid legislativ şi acela că propunerea nu prevede majorarea alocaţiilor şi pentru copii cu handicap.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si