Are 104 ani și trăiește cu 296 de lei pe lună. Povestea unei bătrâne din Suceava care nu s-a recăsătorit niciodată, după ce și-a pierdut marea iubire

O fostă învățătoare din Suceava trăiește dintr-o pensie de 296.

E. V., luni 11 februarie 2019 , 09:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Viorica Hogaș, femeia ajunsă la onorabila vârstă de 104 ani, e văduvă de război, iar soțul i-a murit în anul 1941 și a ales să nu-și mai refacă viața.

A fost învăţătoare, la fel ca tatăl ei. "După ce am terminat şcoala, m-am întors acasă şi am ocupat un post de învăţătoare. Pe 3 martie 1937 m-am căsătorit.", povesteşte bătrâna.

Soţul Vioricăi Hogaş a fost și el învăţător. "În 1940 l-au luat pe front şi în 1941 a căzut. Adică, la patru ani de la nuntă. A căzut la Cotul Donului. Când am ajuns lângă primărie, a apărut în faţa mea factorul şi mi-a întins un plic. Era un plic alb. Avea scris la mijloc: 14 septembrie 1941, Hogaş Ion dispărut. Ştiu că am început a răcni şi nu am mai ştiut nimic ce este cu mine. Învăţătorii m-au dus înapoi acasă şi tare am plâns, i-am luat hainele şi le-am îmbrăţişat. Fetiţa mea, Adriana, nu avea nici doi ani atunci. La mine în casă, toată viaţa mea a fost un plâns.", spune bătrâna.

Bătrâna spune că se descurcă cu banii grație fiicei sale, căci alfel cei 296 de lei pe care îi primește după o viață de muncă sunt insuficienți.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si