Alocatiile copiilor ar urma sa fie inlocuite cu bonuri valorice. "Aceste tichete vor putea fi folosite doar in interesul copiilor!"

Un deputat PSD a initiat un proiect legislativ ce ar putea sa ii enerveze pe multi parinti. El doreste sa schimbe modul de acordare al alocatiilor pentru copii, iar statul sa nu mai ofere bani, ci bonuri speciale.

C.I.P., vineri 01 iunie 2018 , 12:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Deputatul Silviu Macovei a explicat faptul ca aceste bonuri le vor permite parintilor sa cumpere doar produse de care copiii au nevoie, astfel, alocatiile celor mici nu vor mai putea fi cheltuite aiurea de catre parinti.

"Am sa sustin aceasta initiativa legislativa si nu pentru a-i judeca pe unii romani care traiesc din alocatiile copiilor si nici pentru a complica un sistem de sprijin financiar oferit de Sta, ci fiinca saracia si poate, cateodata, reaua vointa ii impinge pe unii parinti sa foloseasca banii din alocatie pentru a-si finanta viciile. Acei bani nu le apartin lor, ci le apartin copiilor lor! Asa ca noi trebuie sa ne asiguram ca acesti bani sunt folositi strict pentru nevoile celor mici. E normal sa le iei celor mici haine, mancare si rechizite, nu sa dai tu banii pe bautura.", a explicat deputatul Macovei, noteaza cei de la libertatea.ro.

Totusi, proiectul este unul complex si include si alte modificari ce vin sa ii ajute pe cei saraci, modificari ce urmeaza sa fie anuntate in timp de Guvern.
 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si