Alte șapte localități de lângă București intră în scenariul roșu

Șapte localități de lângă București intră în șcenariul roșu, după ce rata de incidență a depășit pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. Oficialii spun că în cele 7 localități din Ilfov masca va deveni obligatorie și în spațiile deschise, iar restaurantele vor fi închise la interior. Până acum, în Ilfov sunt nouă localități în scenariul roșu.

Author: Alina Raducu joi 05 noiembrie 2020 , 20:12

Alte șapte localități de lângă București intră în scenariul roșu
Alte șapte localități de lângă București intră în scenariul roșu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primele două, intrate în urmă cu aproape două săptămâni, Berceni și Dărăști, înregistrează scăderi considerabile la numărul de peroane infectate după impunerea restricțiilor.

În localitatea Brănești sunt patru licee în care cursurile se desfășurau conform scenariului galben

La orele amiezii în localitatea Brănești, în doar câteva minute străzile se umpleau de polițiști și forțe de ordine. Autoritățile au fost informate că nu mai sunt în scenariul galben. Au intrat în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectări, iar prima schimbare deja se vede pe străzi. Polițiștii au ieșit într-una dintre cele mai aglomerate intersecții pentru a pune în aplicare noile restricții.

Alte șapte localități din jurul capitalei au intrat în scenariul roșu

Cele 7 localităţi în care incidenţa cazurilor este mai mare de 3 la mia de locuitori sunt Brăneşti, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroieşti, Dragomireşti Vale, Mogoşoaia şi Popeşti Leordeni. Alte două localități din Ilfov au intrat în scenariul roșu de la sfârșitul lunii octombrie, Berceni și Dărăști.

În urmă cu aproape două săptămâni localitatea Berceni intra în scenariul roșu, rata de incidență depășea 3 la mia de locuitori. Între timp, după ce restricțiile au fost aplicate lucrurile s-au mai schimbat. În momentul de față, deși va continua scenariul roșu, rata de incidență este de 0,7 la mia de locuitori.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Se impun măsuri mai dure!" De când intră în vigoare noile restricții

Deși autoritățile spun că scăderea este spectaculoasă după luarea restricțiilor, locuitorii din Berceni sunt sceptici. Tot autoritățile mai afirmă că deși numărul persoanelor infectate a scăzut în cele două localități, scenariul roșu va fi aplicat până vor trece cele două săptămâni și apoi va fi luată o decizie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si