Alunecari de teren in Dambovita si Prahova! Oamenii se tem ca se vor darama casele peste ei

Alunecari de teren in Dimbovita si Prahova. Sunt zeci de oameni in pericol sa se darime casele peste ei. In ciuda ordinului de evacuare insa, localnicii nu vor sa-si paraseasca locuintele construite cu mana lor.

Author: I. I. duminică 18 martie 2018 , 19:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe fiecare zi fuge pe fiecare zi cedeaza se lasa in jos se rupe in trepte lunceca dar nu stim despre ce e vorba sa vina sa vina cineva din partea gologilor sa ne spuna.

Terenurile au inceput sa o ia la vale de acum doua saptamanini in comuna Scorteni din prahova.

Craterele din pamant s-au marit insa in ultimele ore. La fel si ingrijorarea localnicilor.

Reporter: Cum e la casa?
Batran: Rau. Foarte rau, a incepu sa crape casa din zi in zi. Uite aicea este crapatura cat o palma. Cel putin 20-25 de centimetri a pleca in 24 de ore.

Batran: Ce sa facem? Eu de aicea nu plec. Am oi, am porci, am gaini.

Autoritatile au impus un ordin de evacuare pentru 3 case. Sunt cele mai afectate de alunecarile de teren. dar oamenii nu vor sa-si paraseasca locuintele construite cu mana lor

S-a dus pamantul 20 de cm azi noapte. Nu-ti vine sa crezi, s-au lasat cu totul.

La fel de grava este situatia si in comuna Valeni din  Dambovia. Tot din pricina alunecarior de teren 11 case au fost disruse. Trei familii au fost deja evacuate noaptea trecuta. Ploua in continuu de patru zile, iar dealul nu da semne ca se stabilizeaza.

Prefect  Dambovita: Magistrala care alimenteaza toata comuna a cedat ...speram sa punem o conducata provizorie cu care sa alimentam comuna. Familii sunt evacuate parerea mea este mai urmeaza.

Satenii au facut santuri pentru a face posibila scurgerea apei de pe versanti, dar daca ploile mai continua numarul celor evacuati va creste.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si