Protest extrem la Ambasada Rusiei din București. Un șofer a intrat cu mașina în porțile reprezentanței diplomatice a statului rus, iar autoturismul a luat foc. Șoferul a murit ars de viu, potrivit News.ro.

Citeste si: Orașul ucrainean Borodynka a fost complet distrus de armata rusă

Potrivit ultimelor informații, șoferul a fost conștient după impact, a stat de vorbă cu unul dintre gardienii ambasadei, după care și-a dat singur foc în interiorul mașinii.

UPDATE. Apar detalii despre identitatea celui care a făcut protestul extrem. Este vorba despre avocatul Bogdan Drăghici, președintele Alianței T.A.T.A.. El fusese condamnat în primă instanță pentru corupere de minori, după ce a fost acuzat de soția sa că și-ar fi violat propria fiică.

Citeste si: Cine este bărbatul care s-a sinucis în fața Ambasadei Rusiei din București

Protest extrem la Ambasada Rusiei. Șoferul ar fi murit ars de viu în mașina care a luat foc

[Sursa foto: Facebook / Tudor Bogdan Teodorescu]

La primele ore ale dimineții, circulația pe Bulevardul Kiseleff din București era blocată, iar zona împânzită cu forțe de ordine.

La faţa locului se aflau echipaje de prim ajutor şi mașini de pompieri. Focul a fost stins între timp.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

La primele ore ale dimineții, circulația pe Bulevardul Kiseleff din București era blocată, iar zona împânzită cu forțe de ordine.

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Atentat la ambasada Rusiei din Capitală, 6 aprilie 2022

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

 

Atentat la Ambasada Rusiei din Bucuresti

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Ambasadorul Rusiei la București: "A avut loc un atac terorist"

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat miercuri că incidentul în care o maşină s-a izbit în porţile misiunii diplomatice ruse de la Bucureşti ar putea fi numit, "practic", un "act terorist", potrivit agenției TASS.

"De fapt, a avut loc un atac terorist în această dimineaţă devreme, deşi sunt multe circumstanţe care fac acest incident mai greu de înţeles", a declarat Kuzmin pentru postul de televiziune Rossia-24.

Citeste si: Guvernul lui Viktor Orban, reacție dură la adresa Ucrainei

Preşedintele Comitetului de Anchetă rus, Aleksandr Bastrâkin, a dat ordin miercuri direcţiei principale de investigaţii din cadrul acestei structuri de pe lângă Parchetul rus să ancheteze circumstanţele incidentului de la Ambasada Federaţiei Ruse din România, a anunţat serviciul de presă al instituţiei, citat de Agerpres.

"Pentru stabilirea detaliilor incidentului, şeful Comitetului de Anchetă a dispus ca anchetatorii să ceară Ministerului rus de Externe informaţiile necesare pentru investigarea datelor", a precizat serviciul de presă al structurii.

Ce a transmis Poliția Capitalei

"În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit şoseaua şi s-a lovit de gardul unei reprezentanţe diplomatice. Conducătorul auto este decedat şi a fost nevoie de intervenţia colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism", a anunţat Poliţia Capitalei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Au fost impuse restricţii rutiere pe şoseaua Kiseleff, pentru desfăşurarea cercetărilor la locul incidentului.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a acest eveniment.

Protest la Ambasada Rusiei, marți seara

Zeci de persoane protestează, marţi seară, în faţa Ambasadei Rusiei din Bucureşti, scandând "Putin, criminal" şi aşezând pantofi de copii lângă gardul instituţiei. Anterior, un bărbat a protestat întins pe jos, cu mâinile legate la spate, similar victimelor de la Bucha.

Citeste si: Imaginea șocantă din centrul Moscovei care i-a panicat pe trecători și a alertat miliția lui Putin

În faţa Ambasadei Rusiei, un bărbat a protestat faţă de crimele de la Bucha întinzându-se pe jos, cu mâinile legate la spate, aşa cum au fost găsite trupurile unora dintre civilii ucişi de trupele ruseşti.

Citeste si: "Masacrul din Bucha", dezbătut azi în Consiliul de Securitate al ONU. Zelenski, față în față cu "omul lui Putin"

Protest la Ambasada Rusiei din Capitală

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Ulterior, zeci de persoane s-au adunat, marţi seară, în faţa Ambasadei, cu drapeluri ale Ucrainei. Majoritatea femei, unele însoţite de copii, protestatarii au scandat "Putin criminal" şi au afişat mesaje precum "În război, alături de copii, şi jucăriile mor".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si