Ambasadorul Romaniei in Canada renunta la 4.300 USD pe luna, pentru un salariu mult mai mic! Maria Ligor este propunerea ca ministru pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni

Maria Ligor, propunerea lui Dacian Ciolos pentru functia de ministru pentru Relatia cu Romanii de Pretudindeni, renunta la functia de ambasador in Canada.

C.L., joi 07 iulie 2016 , 10:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Maria Ligor este diplomat de cariera, la ora actuala ea fiind ambasadorul nostru in Canada. Totusi, se pare ca ea va renunta la aceasta functie pentru cea de ministru in Guvernul Ciolos.

Atat Maria Ligor, cat si sotul ei, Adrian Ligor locuiesc acum in Canada, amandoi fiind angajati ai ambasadei noastre de acolo inca din 2013. Daca Maria Ligor este ambasador, sotul ei este consilier. Conform ultimei declaratii de avere depuse la Ministerul Afacerilor Externe, in calitate de ambasador, Maria Ligor a obtinut un venit anual de 10.000 de lei si 51.867 de dolari americani, ceea ce inseamna peste 4.300 USD (circa 17.000 de lei) pe luna.

Ca ministru, conform legii salarizarii bugetarilor, salariul Mariei Ligor va fi undeva in jur de 7.000-8.000 de lei, ceea ce inseamna ca veniturile sale vor scadea substantial.

Maria Ligor are 49 de ani si este diplomat din 1996. Inainte de a fi numita ambasador in Canada, ea a fost ambasador in Spania.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si