Ambitii uriase. Ministrul Turismului vrea ca Romania sa devina cea mai populara destinatie turistica de iarna

I. I., marți 09 ianuarie 2018 , 19:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asa ca le promite nu mai putini de 150 de kilometri de partii. Mirabela Dumitrache stie totul despre proiectul care ar transforma Romania in destinatia turistica de iarna numarul 1 din sud-estul Europei.

Ministrul Turismului: "Pe mine ma intereseaza ca ministru sa ne pastram turistii romani cat mai mult in tara."

Cei 150 de kilometri schiabili au fost ganditi pentru turistii romani! Pe ei ar vrea Ministrul Turismului sa-i opreasca in tara.

Lucian Dumitra: "Avem intre 180 si 200 de zile zapada naturala in Masivul Fagaras, respectiv, in zona Balea lac.

Proiectul, gandit pentru zona Fagaras - Balea, ar veni cu partii cu strat generos de zapada, dar si cu ceea ce doresc amatorii sporturilor de iarna: partii perfecte.

Deocamdata, nimeni nu s-a gandit la o suma pentru acest proiect! Se stie doar ca viitorul domeniu schiabil nu are cum sa semene cu vreo zona turistica din alte tari.

Ministrul Turismului: "Muntii difera de la tara la tara, relieful difera de la tara la tara, austriecii, francezii au alpii, munti mult mai inalti. au un avantaj. dar in acelasi timp avem si noi un avantaj - avem o zapada natrala care tine foarte mult."

Pentru demararea proiectului, autoritatile  din Arges, Brasov si Sibiu ar trebui sa depuna studiul de fezabilitate si proiectul tehnic pana in ultima zi a acestui an.

Abia apoi urmeaza aprobarea si finantarea: suta la suta de la bugetul de stat prin Ministerul Turismului. Cinci ani ar dura realizarea domeniului schiabil. Cu totul, vreo 6 ani sa-l vedem si pus in practica.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si