Amenda dată de polițiști în cazul femeii atacate de câini pe Lacul Morii, mai mică decât contravenția pentru un călător STB fără bilet

Amendă polițiști câini Lacul Morii. O femeie a fost atacată de doi câini de luptă pe Lacul Morii, loc unde cu mai puțin de o lună în urmă o altă femeie a fost omorâtă de câinii fără stăpân.

Author: Madalina Grigore luni 20 februarie 2023 , 10:04

Amendă polițiști câini Lacul Morii.

Amenda dată de polițiști în cazul femeii atacate de câini pe Lacul Morii, mai mică decât contravenția pentru un călător STB fără bilet

[Sursa foto: Pexels.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Amendă polițiști câini Lacul Morii.  Autoritatea pentru Supraveghere şi Protecţia Animalelor (ASPA) Bucureşti a transmis că doi câini de rasă Cane Corso  au scăpat din curtea stăpânului lor și

mergeau dezlegați în zona Lacul Morii din Capitală. Victima a reușit să scape sărind peste dig pentru a-și putea salva viața.

Iată ce măsuri au luat autoritățile!

Amendă polițiști câini Lacul Morii.

Amenda dată de polițiști în cazul femeii atacate de câini pe Lacul Morii, mai mică decât contravenția pentru un călător STB fără bilet

[Sursa foto: Pexels.com]

O femeie a fost atacată de doi câini de rasă pe Lacul Morii

O femeie care se plimba marți seara cu câinele ei pe digul de la Lacul Morii a fost atacată de doi câini de rasă Cane Corso. Animalele, o femelă și un mascul scăpaseră din curtea stăpânului și se plimbau liberi pe câmpul din zona Lacul Morii.

Femeia a povestit că în momentul în care câinii au văzut-o au început să alerge spre ea și i-au atacat cățelușa.

Un cetățean care se plimba pe dig i-a sărit femeii în ajutor. Femeia și-a salvat viața sărind dincolo de dig. Cei doi câini de rasă au urat-o pe femeie dar au rămas blocați pe partea cu apa. Animalele cântăresc aproximativ 50-60 de kilograme fiecare și din acest motiv nu au mai putut sări înapoi digul.

Citește și: Poliția a descoperit un cadavru în râul unde era căutată Nicola Bulley, mămica dispărută în timp ce își plimba cățelul

Citeste si: Cât de frumoasă este Sarah Prodan nemachiată! Îi seamănă leit mamei ei, Anamaria Prodan- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

Situația a fost anunțată la 112 și echipajele ASPA au mers la fața locului împreună cu Jandarmeria, polițiști de la Secția 20 și de la Poliția Locală Sector 6. Câinii de rasă au fost capturați.

Amendă polițiști câini Lacul Morii.

Amenda dată de polițiști în cazul femeii atacate de câini pe Lacul Morii, mai mică decât contravenția pentru un călător STB fără bilet

[Sursa foto: Pexels.com]

Ce amendă a primit proprietarul celor doi câini

Câinii au fost verificați la fața locului dacă au microcip și doar unul dintre ei era microcipat și înregistrat în RECS. Informațiie au fost furnizate polițiștilor de la Secția 20 care au mers acasă la proprietar. Acesta locuia în apropiere. Echipajele ASPA și polițiștii au mers la locuința proprietarului pentru a-i duce animalele și pentru a-l sancționa în baza OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși. 

Amenda pe care acesta a primit-o este mai mică decât cea pentru un călător care circulă fără bilet în mijlocul de transport public din București. Mai exact, dacă proprietarul plătește amenda în termen de 15 zile valoarea acesteia este de 50 de lei, mult prea mică după pentru responsabilizarea sa după cum spun reprezentanții Autorităţii pentru Supraveghere şi Protecţia Animalelor (ASPA) Bucureşti.

Dacă și cel de-al doilea câine nu ar fi fost microcipat atunci amenda s-ar fi ridicat la suma de 5.000 de lei, dar polițiștii Secției 20 au susținut că nu au competența necesară pentru aplicarea legislației respective.

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Turist rănit grav pe tiroliana din Gura Humorului

  • „Noi le-am solicitat să sesizeze instituția pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancțiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine.
  • Facem precizarea, așadar- câinii nu au ajuns într-un adăpost ASPA, fiind câini cu proprietar, care a fost identificat încă din seara incidentului.
  • Poliția Locală Sector 6 nu a participat la înapoierea câinilor proprietarului.
  • Facem apel la deținerea responsabilă a câinilor, cu atât mai mult a celor care fac parte de rase considerate periculoase.
  • Solicităm public tuturor autorităților competente să facă verificări amănunțite la curțile oamenilor din zona Lacul Morii și nu numai și să aplice sancțiuni când constată încălcări ale legislației”, au transmis reprezentanții ASPA potrivit Hotnews.ro.

Amenda aplicată de autorități este mai mică decât cea pe care o primește o persoană care circulă cu mijloacele de transport STB fără titlu de călătorie. În situația expusă amenda pentru circularea fără titlu de călătorie sau abonament valabil este între 300 și 500 de lei.

Pe 21 ianuarie 2023, Ana Oroș a fost ucisă de câini în aceeași zonă, Lacul Morii, echipajul medical solicitat la fața locului nu a mai putut face nimic pentru a o salva pe femeie. Din acel moment autoritățile competente: ASPA și Primăria Sectorului 6, au pasat problema de la o instituție la alta.

Citește și: VIDEO- La un pas de o altă tragedie la Lacul Morii: o femeie a fost atacată de doi câini din rasa Cane Corso


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si