Amenzi de 1,2 milioane de lei aplicate comercianţilor de încălţăminte

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat, în urma unor controale făcute în aprilie la comercianţi de încălţăminte, amenzi a căror valoare depăşeşte 1,2 milioane de lei.

Author: E. V. sâmbătă 11 mai 2019 , 10:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, în perioada 1-12 aprilie, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea articolelor de încălţăminte.

Astfel, au fost verificaţi 898 de operatori economici, din care 569, reprezentând 63,36%, au înregistrat abateri de la prevederile legale.

Valoarea produselor controlate a fost de 21.455.639 de lei, din care produsele cu abateri au însumat 1.325.484 de lei.

Amenzi de 1,2 milioane de lei aplicate comercianţilor de încălţăminte

Pentru aceste abateri, operatorilor economici li s-au aplicat 630 de sancţiuni, din care 280 de avertismente şi 350 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1.217.200 de lei, scrie News. 

De asemenea, au fost dispuse 325 de măsuri de oprire temporară de la comercializare, pentru nerespectarea cerinţelor de informare a consumatorilor, prin marcarea/etichetarea articolelor de încăţăminte.

Deficienţele constatate s-au referit, în principal, la etichetare şi, respectarea prevederilor legale în cazul promoţiilor.

Reprezentanţii ANPC le recomandă oamenilor să cumpere încălţăminte doar din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează factură sau bon fiscal, de care vor avea nevoie în caz de reclamaţie, să fie atenţi la încălţămintea cu numele unor mărci consacrate sau "asemănătoare" dacă preţul este exagerat de mic faţă de cel real, să examineze şi să probeze încălţămintea, să citească eticheta şi să respecte instrucţiunile de întreţinere.

Ei menţionează că orice reclamaţie trebuie semnalată mai întâi magazinului de la care a fost cumpărată încălţămintea şi, în caz de nerezolvare, structurii teritoriale a ANPC.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 15 iunie 2021: Euro crește! Ultimele cotații pentru moneda... Curs valutar BNR marți, 15 iunie 2021: Euro crește! Ultimele cotații pentru moneda europeană, dolar și liră turcească
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si