Amenzi de sute de mii de lei pe litoral. Ce au descoperit autoritățile
ANSVSA a dat, săptămâna aceasta, amenzi în valoare de 368.000 de lei, în urma unor controale la mai multe unități de alimentație publică de pe litoral.
In articol:
Potrivit ANSVSA, seria controalelor pe litoral este în plină desfăşurare la unităţile de alimentaţie publică aflate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
Astfel, medicii veterinari care activează în cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2020,” au verificat, în intervalul 3-7 august, 163 de unităţi de alimentaţie publică: estaurante, cafe-baruri, pizzerii, unităţi tip fast-food, braserii, unităţi de tip bufet, baruri, rulote, magazine alimentare, laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand cu produse alimentare, unităţi tip bistro, o tonetă şi o autoutilitară.
„Au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor la 60 de unităţi(...) Neregulile au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 368.000 de lei”, a transmis, vineri seară, ANSVSA.
118 kilograme de produse au fost retrase
De asemenea, a fost emisă o ordonanţa de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food şi au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro
Citeste si: Horaţiu Moldovan, despre deschiderea restaurantelor: "Ar fi imprudent"
Printre deficienţele constatate de inspectorii sanitar-veterinari se numără manipularea neigienică a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare; depozitarea alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică; funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.