Amenzi usturătoare date de Protecţia Consumatorilor în sudul litoralului

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dat, în acest sezon estival, amenzi în valoare de 1,8 milioane de lei în sudul litoralului, adică de la Costineşti la Vama Veche, unde au găsit mai multe nereguli, printre care mâncare expirată, camere de hotel cu igrasie şi şezlonguri murdare.

Author: Georgiana Balaban vineri 14 august 2020 , 15:08

amenzi pe litoral
controale la mare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vicepreşedintele ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că mulţi operatori economici au dat dovadă de neglijenţă şi nepăsare faţă de viaţa şi sănătatea consumatorilor.“În acest an, mulţi dintre operatorii economici au dat dovadă de neglijenţă, poate chiar de nepăsare faţă de viaţa şi sănătatea consumatorilor, fapt demonstrat prin numărul însemnat de sancţiuni aplicate în această perioadă cât s-a desfăşurat acest Comandament. (…) Unii dintre operatorii economici nu numai că nu au ţinut cont de primele avertizări atunci când am fost în control, dar au şi recidivat liniştiţi crezând că noi nu vom reverifica”, a afirmat vicepreşedintele ANPC.

Amenzi usturătoare date de Protecţia Consumatorilor în sudul litoralului

amenzi pe litoral
controale la mare


Valentina Veronica Mitran Piticu a prezentat rezultate controalelor făcute la operatori economici de la Costineşti la Vama Veche.

Citeste si: Horoscop 15 august 2020. Zodiile care au noroc de Sfânta Maria Mare!

Citeste si: Descoperiri șocante la vila lui Emi Pian. Avocata bărbatului face declarații de ultima oră

Citeste si: Ginerele lui Vasile Blaga trăiește periculos! Ioan Rudeanu participă la raliuri

“Au fost realizate 560 de acţiuni de control, au fost aplicate până în acest moment 305 avertismente, 239 de amenzi. Discutăm de amenzi aplicate în valoare de 1,8 milioane de lei. Cele mai importate abateri constatate sunt: lipsa autorizaţiei de funcţionare pentru activitatea depusă, comercializarea îngheţatei cu data limită de consum depăşită, întreruperea lanţului de frig, comercializare preparate culinare fără etichete sau cu elemente de identificare lipsă, utilizare cuţite neprofesionale, utilizăm în continuare bureţii de sârmă, utilizăm coşurile de gunoi fără acţionare la picior, utilizarea unor recipiente de plastic sau cuţite neprofesioniste, fără destinaţie pentru alimentaţie publică, utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, tavan cu fantă decupată din care pot cădea diferite impurităţi în preparatele culinare”, a spus Valentina Veronica Mitran Piticu.

Ce nereguli au fost găsite pe litoral

Citeste si: Nelu Tătaru, mesaj îngrijorător după recordul de infectări cu Covid-19: „Sperăm să nu ajungem în scenariul Italiei”

Ea a menţionat şi alte nereguli găsite, cum ar fi: utilizarea de topping pentru diferite sortimente fără data deschiderii menţionate pe etichetă şi depozitarea lor în razele solare, închirierea de şezlonguri neigienizate, murdare.

O problemă a reprezentat-o găsirea multor produse expirate.

“Găsim foarte multe produse expirate. Sau găsim în frigiderele de personal produsele expirate că angajatul poate să le consume, el nu este un consumator, el este doar angajatul”, a precizat vicepreşedintele ANPC.

Valentina Veronica Mitran Piticu a mai spus că au fost găsite nereguli şi la cazarea turiştilor, fiind găsite camere şi băi cu igrasie şi cearşafuri rupte.

Bilanţul ANPC pentru partea de nord a litoralului va fi prezentat în zilele următoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si