Acțiune în forță a Poliției după avertismentul premierului. Amenzi pentru nerespectarea restricțiilor anti-COVID

Poliția Capitalei a derulat o acțiune în forță în cursul zilei de miercuri, pentru verificarea modului în care se respectă măsurile de prevenire şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Author: Razvan Ilie joi 25 martie 2021 , 08:50

politia capitalei
Amenzile date în Capitală au totalizat 90.000 lei și au fost acordate pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Poliţiştii, jandarmii, pompierii şi poliţiştii locali din București au controlat miercuri 127 de obiective economice din alimentaţia publică.

Acțiunea s-a desfășurat de-a lungul trei ore, în acest interval fiind constatate şi aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale.

Amenzile au totalizat 90.000 lei și au fost acordate pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. În urmă cu două zile, premierul Florin Cîțu a declarat că o soluție pentru evitarea carantinării Capitalei constă în intensificarea acțiunilor de control. 

Citeste si: Cinci decese au fost raportate ca efecte adverse ale vaccinării în România. "Coincidențe"- concluzia oficială

Poliția Capitalei: Toți vrem să revenim la o viață normală

"Au fost vizate toate zonele din municipiu, mai mult sau mai puţin mediatizate, pentru că vrem să ne asigurăm că indiferent de zonă, de cartier, se înţelege că trebuie să respectăm câteva reguli simple: mască, distanţarea

fizică, dezinfectarea mâinilor. Toţi vrem să revenim la o viaţă normală şi pentru aceasta trebuie să ne unim forţele, pentru că doar împreună putem reuşi", a transmis Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat zilele trecute, după întâlnirea cu premierul Florin Cîțu, că se evită „pe cât posibil” carantinarea Bucureştiului, prin măsuri precum intensificarea controalelor în mijloacele de transport în comun şi pentru respectarea regulilor sanitare anti-COVID.

Nicuşor Dan a reamintit că autorităţile naţionale intenţionează să ia măsuri pentru a-i putea sancţiona mai uşor pe cei care se fac vinovaţi.

„Probabil că aţi văzut multe derapaje în cluburi. Există o intenţie – asta este la nivel naţional, pentru că este în autoritatea autorităţilor naţionale – de sancţionare mai rapidă, în măsura în care lucrul acesta se întâmplă. Trebuie ca fiecare dintre noi şi instituţiile care ne sunt în subordine să impunem acele măsuri de decalare a programului de muncă – 50% la domiciliu- care sunt în vigoare în acest moment şi, de asemenea, fiecare dintre noi, ca autorităţi locale, pe zonele în care avem atribuţii de control, cum este în cazul Primăriei Capitalei la transportul public, să ne asigurăm că ele sunt respectate”, a spus Nicuşor Dan.

Citeste si: Raed Arafat, anunț pentru toți românii: „Dacă avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat”

Cum vor decurge slujbele de Paște, anul acesta

Iohannis a transmis, în cadrul conferinței de astăzi, că dorește ca situația COVID-19 să fie gestionată corect pentru ca cetățenii să meargă în condiții sigure la biserică. Klaus Iohannis a ținut să precizeze că nu-și dorește să îngrădească nimănui accesul la biserică, dar mai ales, că trebuie găsită o cale pentru ca acest lucru să fie posibil fără a pune în pericol viața nimănui.

„Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserica și trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, a zis Iohannis.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si