Un raport oficial al Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 arată că au fost raportate 5 decese ca reacții adverse, în urma campaniei de vaccinare din România.

Dintre cele cinci situații, două au apărut ca urmare a vaccinării cu serul Pfizer, două cu Moderna și unul cu AstraZeneca. Autoritățile au analizat cele cinci decese și le-au clasificat drept "coincidențe" (fără legătură cu vaccinarea).

Citeste si: O nouă variantă de coronavirus, cu dublă mutație, a fost descoperită în India

Efecte adverse grave raportate în România

După cum se poate vedea în nota de mai jos, în care CNCAV a oferit date pentru perioada 28 decembrie 2020- 18 martie 2021, pe lângă decese au fost raportate și două cazuri de infarct miocardic.

„În această perioadă au fost raportate 8 RAPI, din care, în urma investigării au rezultat următoarele:- 7 reacţii clasificate drept coincidenţă;- 5 cazuri raportate ca deces (2 la produsul Pfizer, 2 la produsul Moderna şi 1 la AstraZeneca);- 2 cazuri de infarct miocardic (ambele la produsul Pfizer);- o reacţie clasificată ca fiind asociată cu componentele vaccinului (şoc anafilactic)”. În prezent sunt în curs de investigare 90 de reacşie „posibil RAPI”, 16 în urma vaccinului Pfizer, 6 în urma Moderna şi 68 în urma AstraZeneca", se spune în nota oficială.

Citeste si: Cât de sigur este vaccinul COVID-19 de la Oxford AstraZeneca? Află ce spun specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Rata de apariţie cea mai mică a RAPI (reacţii adverse post-vaccinale indezirabile) o are vaccinul de la Pfizer, adică 2,2 la 1000 de doze administrate, pe locul al doilea este Moderna, cu 3 la 1000 de doze administrate, iar cel mai mare procent de reacţii adverse este la AstraZeneca, adică 12,6 la 1000 de doze administrate.

În prezent sunt în curs de investigare 90 de reacții adverse „posibil RAPI”, 16 în urma vaccinului Pfizer, 6 în urma Moderna şi 68 în urma AstraZeneca. Din acestea, 38 sunt cu posibilă afectare hematologică. VEZI AICI documentul oficial (pagina 7).

În perioada 27.12.2020 și 18.03.2021a fost raportat un număr de 8027 de RAPI, cu o rată de apariție de la 3,4 la la 1.000 de doze administrate.

Citeste si: Raed Arafat, anunț pentru toți românii: „Dacă avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat”

Câți români s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore

Autoritățile au transmis câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore cu vaccinurile împotriva COVID-19. Câte reacții adverse s-au înregistrat.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Aproximativ 59.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, în ultimele ore. Anunțul a fost făcut de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Oficialii au transmis că s-au înregistrat și 239 de reacţii adverse. Alte 102 reacţii sunt în curs de investigare.

Numărul persoanelor imunizate a ajuns la 1.831.477. Cele mai multe persoane au primit vaccinul Pfizer- 1.405.067, în timp ce 120.160 au fost vaccinate cu serul Moderna şi 306.250 cu AstraZeneca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si