Amenzi usturătoare pentru cei care nu stârpesc ambrozia de pe proprietatea lor

Se dau amenzi usturătoare celor care nu stârpesc Ambrozia de pe proprietatea lor. Conform legii, fiecare persoană trebuie să distrugă această plantă de pe terenurile pe care le deține.

Georgiana Balaban, miercuri 19 august 2020 , 10:49

amenzi stârpire ambrozie
Se dau amenzi celor care nu îndepărtează planta ambrozie.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Stârpirea ambroziei. Încă din anul 2018 există o lege care obligă orice individ să stârpească planta numită ambrozie de pe terenurile sale. „Proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a

buruienii ambrozia, denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane”, se arată în legea 62/2018. Cine nu se conformează riscă amenzi destul de mari.

amenzi stârpire ambrozie
Amenzi usturătoare celor care nu stârpesc ambrozia.[Sursa foto: Facebook]

Stârpirea ambroziei. Citeste si: Veste bună! Anunţul făcut de Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie

Stârpirea ambroziei. Citeste si: Doliu în lumea filmelor. A murit legendarul actor

Stârpirea ambroziei. Citeste si: Românii, pe primul loc ca număr de cazuri de COVID-19

Amenzi usturătoare pentru cei care nu stârpesc Ambrozia de pe proprietatea lor

Stârpirea ambroziei. La prima abatere, cetăţenii şi firmele care nu au luat măsurile necesare pentru a stârpi planta vor primi un avertisment din partea poliției.

Dacă avertismentul este ignorat, oamenii vor primi amenzi cuprinse între 750 şi 5.000 de lei, iar firmele cu sume cuprinse între 5.000 şi 20.000 de lei. „Scopul prezentelor norme îl reprezintă instituirea unor măsuri de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia, denumită ştiinţific Ambrosia artemisiifolia. Verificarea şi identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia se declanşează primăvara după răsărirea acestei buruieni şi se încheie cel târziu până la data de 20 mai a fiecărui an, când se poate constata o diferenţiere vegetativă faţă de celelalte specii de buruieni”, se mai arată
în actul normativ.

amenzi stârpire ambrozie
Amenzi pentru ambrozie.[Sursa foto: Facebook]

Autoritățile fac verificări acasă la cetățeni

Stârpirea ambroziei. Nimeni nu scapă de verificarea autorităților. Verificarea şi identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia de pe raza teritorială a unităţilor administrativ teritoriale se efectuează de către autorităţile publice locale, prin agenţii agricoli angajaţi sau persoanele desemnate din cadrul acestora.

Stârpirea ambroziei. Citeste si: Ultimele detalii în cazul milionarului care ar fi încercat să își înece iubita în jacuzzi! ”A fost nesinceră la Poliție”

Stârpirea ambroziei.

De asemenea, o comisie mixtă efectuează controale în teren și aplică sancţiuni contravenţionale pe loc, chiar în perioada de vegetaţiei a buruienii. Conform specialiștilor, polenul produs de ambrozie creează alergii serioase.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si