Germania a înregistrat 1.510 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. Acesta este cel mai mare număr zilnic raportat în peste trei luni, a anunţat miercuri Institutul Robert Koch (RKI), relatează dpa.

Statitisca de miercuri ridică la 226.914 numărul total de persoane care au avut sau au în prezent virusul, în timp ce 9.243 de persoane au murit, decesele lor fiind asociate COVID-19, boala provocată de coronavirus, conform agerpres.ro.

Peste 1.000 de cazuri de coronavirus în Germania, în ultimele săptămâni

Numărul cazurilor de coronavirus din Germania a crescut în ultimele săptămâni, cu peste 1.000 de cazuri suplimentare înregistrate timp de mai multe zile. La vârful epidemiei la începutul lunii aprilie, numărul zilnic al cazurilor a ajuns la peste 6.000.

Citeste si: Angela Merkel se opune relaxării măsurilor de prevenire a COVID-19: "Virusul este aici, chiar dacă este invizibil"

Solicitarea făcută de Angela Merkel către populaţie

Cancelarul german Angela Merkel a cerut marţi populaţiei să respecte cu stricteţe recomandările pentru combaterea epidemiei de coronavirus, avertizând că este exclusă orice nouă relaxare a restricţiilor în contextul înmulţirii actuale a cazurilor de coronavirus în Germania.

Ea a atras atenţia că recenta creştere a numărului de cazuri de coronavirus a fost cauzată de o mai mare mobilitate şi de un contact sporit între oameni, în special în adunările mari care au dus la focare locale.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Angela Merkel
Angela Merkel

Asociaţia medicilor din Germania: „Ne aflăm la debutul unui al doilea val cu o curbă plată de creștere” 

Asociația medicilor Marburger Bund vede în tendința crescătoare deja începutul celui de-al doilea val și avertizează că respectarea măsurilor de protecție este singura cale de a evita pierderea reultatelor pozitive deja obținute.

Citeste si: Un nou "tsunami" de cazuri de coronavirus în 19 țări din Europa. Se vorbește deja de "virusul european"

„Ne aflăm la debutul unui al doilea val cu o curbă plată de creștere”, a declarat, la începutul lunii august, președinta asociației, Susanne Johna, citată de Spiegel.

Johna a subliniat că respectarea măsurilor de protecție este singura modalitate în care se poate ține sub control și epidemia și presiunea pe sistemul sanitar.

Ea a comparat purtarea măștii cu fixarea centurii de siguranță în mașină, amintind că și față de centura obligatorie a existat opoziție la început, dar că ambele, deși în situații diferite, salvează vieți.

Citeste si: Situație de-a râsul-plânsul! Câțiva migranți sirieni au fugit dintr-un centru de carantină COVID -19. Polițiștii, cercetați penal


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si