Amenzi substantiale pentru parintii care si-au luat mai devreme copiii de la scoala! Zece familii din Germania au fost sanctionate cu cate 1000 de euro

Parintii care au "furat" startul vacantei pentru copii sunt sanctionati in Germania.

Petru Luca, duminică 27 mai 2018 , 17:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai mult de 20 de familii din landul german Bavaria riscă amenzi de până la 1.000 de euro, pentru că au "furat" startul vacanţei şcolare, noteaza digi24.ro. "Părinţii şi-au luat copiii de la cursuri cu o zi sau două mai devreme, ca să evite aglomeraţia din trafic sau ca să profite de biletele de avion mai ieftine. Mulţi dintre ei au fost depistaţi la filtrele de securitate de pe aeroporturi şi au fost amendaţi. Conform legii, copiii pot lipsi de la şcoală doar cu acordul directorului instituţiei. Pe aeroportul din Nurnberg au fost raportate, anul trecut, mai mult de 200 de cazuri de copii care nu aveau bilet de voie. Legislaţia din Bavaria prevede şi amenzi de până la 200 de euro pentru părinţi, atunci când copiii întârzie la ore", sustine sursa citata.

In consecinta, sase ofiteri de politie au verificat familiile cu copii la Aeroportul Memmingen si au sunat la scoala pentru a afla daca cei mici aveau permisiunea scolii. Pana acum, familiile aflate in culpa, zece la numar, au fost amendate cu cate 1000 de euro. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si