Amnistie și grațiere. Ministrul Justiției: " Ultima soluţie de îndreptare a unor abuzuri"

Tudorel Toader a explicat că la Coniliul Naţional al PSD de duminică "nu s-a pus problema unui vot, nu s-a pus problema unei decizii".

Author: E. V. luni 17 decembrie 2018 , 08:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform lui Toader, în Consiliu s-a spus că, dacă există alte soluţii legislative de îndreptare a abuzuruilor comise şi evident şi normal s- a exprimat acordul cu respectivele soluţii.

" Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia, graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a abuzurilor", a spus Toader, conform News.

El a explicat că abia într-o astfel de situaţie se poate discuta de etapa a doua, când va trebui văzut care sunt criteriile de referinţă- natura faptei, gravitatea faptei, dacă problema ţine de pedeapsa aplicată, scriu cei de la News. 

Ministrul Justiției, despre amnistie și grațiere

Toader a evitat, duminică, după Consiliul Naţional al PSD, să dea un răspuns clar privind adoptarea ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea, spunând că va reflecta pe acest subiect. "Când voi avea un răspuns structurat, atunci vi-l voi oferi"

, a spus el, în pofida insistenţelor jurnaliştilor.

Întrebat despre informaţiile conform cărora o ordonanţă privind amnistia şi graţierea ar urma să fie adoptată până în 15 ianuarie, Toader a spus: "Am citit şi eu acuma pe internet că port discuţii foarte avansate să mă fac europarlamentar. Categoric nu".

Rugat să nu schimbe subiectul, el a afirmat: "Concret, când voi avea ce să vă spun, sigur vă voi comunica. În rest, dacă cineva, spre exemplu, v-a spus că a discutat cu mine, dacă cineva v-a spus că s-a elaborat, întrebaţi pe autorii afirmaţiilor".

Ministrul Justiției, despre amnistie și grațiere

Întrebat dacă nu ştie nimic de acest proiect privind amnistia şi graţierea, Toader a spus:" Întrebaţi-i pe cei care v-au spus".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu se teme să vorbească despre amnistie şi graţiere, deşi aceste cuvinte parcă ar fi o blasfemie în Româia. ”Nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie”, a spus Dragnea, în şedinţa de duminică a Consiliului Naţional al PSD.

Ministrul Justiției, despre amnistie și grațiere

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, la Consiliul Naţional al PSD, că ”este bine să respectăm legea”, dar susţine că mii de persoane au fost condamnate pe nedrept, pe baza unui ”sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui”. ”Eu, ca cetăţean al acestei ţări, vă rog şi vă încurajez la modul cel mai sincer să facem dreptate şi anume să vă folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal, anume aministia şi graţierea în România anului 100”, a spus Oprişan.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si