Cum va arăta anul școlar 2020-2021? Noile măsuri promovate de ministerul Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni seară că dacă la toamnă un nou val de coronavirus va traversa lumea, elevii ar putea avea un regim special de întoarcere la școală.

Author: I.C. marți 09 iunie 2020 , 08:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit ministrului, elevii ar putea veni prin rotație la școală, în toamnă, precizând că acesta este doar unul dintre scenarii.

Elevii ar putea veni prin rotație la școală

„Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care și acesta, iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică.Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie, la B1TV.

Citeste si: Coronavirus- Măsurile de izolare impuse au salvat peste 3 milioane de vieţi în Europa

Citeste si: Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi. Care sunt categoriile de persoane vizate- kanald.ro

Citeste si: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Ministrul Educației a afirmat că „la momentul acesta trebuie să privim lucrurile și din perspectiva a ceea ce epidemiologii susțin, și anume faptul că, în toamnă, ne-am putea confrunta cu o nouă serie de îmbolnăviri. Ca atare, Ministerul Educației trebuie să gândească o soluție pentru ceea ce ar însemna distanțarea fizică a elevilor și, într-adevăr, infrastructura actuală, mai ales în mediul urban, nu ne ajută deloc în scopul acesta al distanțării fizice”.

Citeste si: Ce se întâmplă cu economia mondială. Risc de creştere dramatică a sărăciei

„Este vorba despre clasele suprapopulate la acest moment. Știm cu toții că într-o clasă sunt 30 de elevi, poate chiar și mai mulți, și așa cum prevede ordinul Ministrului Sănătății, trebuie să existe o distanțare de 2 metri în față, în spate, în lateral stânga, dreapta. Asta ar presupune că, într-o sală de curs, ar trebui să intre maximum 10 elevi. De aceea spuneam că Ministerul Educației se gândește, împreună cu autoritățile publice locale, să găsească soluții pentru ca de la toamnă – repet, numai dacă va exista cel de-al doilea val, așa cum prevăd specialiștii – să găsim soluția în așa fel încât să nu îi expunem pe elevi în niciun fel. Deocamdată însă, așa cum se știe, am reluat cursurile de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a și ne pregătim pentru examenele naționale”, a declarat ea.

Activitatea grădinițelor și a școlilor de vară după 15 iunie

Întrebată dacă grădinițele și școlile de vară ar putea funcționa după 15 iunie, Monica Anisie a răspuns: „Până la data de 15 iunie suntem în stare de alertă și vom vedea, vom analiza. Să vedem dacă rămânem în aceeași stare de alertă sau nu. Acest lucru îl putem spune după ce vom evalua această perioadă de relaxare. Știm cu toții că în această perioadă se va face o evaluare de către Ministerul Sănătății”.

Citeste si: Ce au mărturisit mirii din Irak, după ce ziua nunții lor s-a transformat într-un adevărat coșmar- kfetele.ro

Citeste si: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si