Potrivit raspunsului ANAF, trimis dupa solicitarea adresata de Varujan Vosganian in ianuarie, pana in anul 1999 nu exista o situatie informatizata, iar la ANAF "nu se mai regasesc date privind veniturile si impozitele achitate de persoane fizice".

" Documentele privind declaratiile pe venit, pentru perioada 1990-1999 (arhivate incepand cu anul 2000), au fost predate catre Arhivele Nationale, fiind scoase din arhiva organelor fiscale intrucat termenul de pastrare era de 10 ani", se arata in raspunsul primit de Vosganian.

ANAF precizeaza ca, incepand cu anul 2000, cand datele au inceput sa fie informatizate, exista informatii privind veniturile salariale obtinute de Klaus si Carmen Iohannis, iar din anul 2001 sunt inregistrate, pe langa aceste venituri, si venituri din chirii, venituri din dobanzi, dividende, proprietate intelectuala, dar nu si pentru meditatii.

Din anul 2000, Klaus Iohannis a fost ales primar al Sibiului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

ANAF afirma si ca Iohannis nu are atribuit

Cod Unic de inregistrare, in aplicatia FISC NET, si "nu figureaza in evidentele fiscale cu venituri din activitati independente, respectiv din activitatea alte forme de invatamant (cod caen 8559 pentru perioada 2000-prezent)".

"In declaratiile privind veniturile realizate in Romania (cod 200) depuse pentru anii 2000-2015 persoana fizica nu a inscris venituri realizate din activitatea alte forme de invatamant (meditatii)", spune ANAF.

Institutia a mai raspuns si ca, in privinta solicitarii de analizare a veridicitatii afirmatiilor presedintelui privind achizitionarea imobilelor din bani obtinuti din meditatii, informatia "excede atributiile ANAF".

Contactat de News.ro, deputatul Varujan Vosganian, a afirmat ca scrisoarea ANAF nu ofera raspunsuri clare.

"Mi se pare ca e un raspuns previzibil, in care ANAF incearca sa impace toate situatiile. Pe de o parte, sa imi raspunda, iar pe de alta parte sa nu-mi raspunda, pentru ca de fapt este un raspuns in care ANAF imi spune sa nu contez pe ANAF, in care spune ca nu detine date suficiente in legatura cu asta si ca dupa anul 2000, domnul Iohannis, de unde au ei date, nu apare cu nicio declaratie privind venituri din meditatii", a spus el.

Varujan Vosganian a afirmat ca raspunsul "lasa orice interpretare deschisa". intrebat daca el considera ca raspunsul nu este complet si exista mai multe informatii pe care ANAF nu le-a prezentat, deputatul a spus ca aceasta este o zona de speculatii.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, in ianuarie, la Parlament, ca a solicitat Ministerului de Finante si ANAF sa faca o evaluare a veniturilor si impozitelor platite de catre presedintele Klaus Iohannis si sa confirme daca seful statului a avut posibilitatea sa cumpere mai multe imobile din veniturile obtinute din meditatii.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si