Alertă de la ANAF: Nu deschideți mesajele care vă spun că aveți restanțe la Fisc!

Cu doar câteva zile înainte de debutul campaniei de controale anunțate de ANAF în rândul persoanelor fizice, cu începere de la 1 iulie, indivizi necunoscuți se folosesc de numele instituției pentru a-i înșela pe românii care se tem de plățile restante la stat.

Author: Sorin Negru marți 28 iunie 2022 , 09:09

anaf mesaje false

Mesajele false în numele ANAF, un pericol pentru contribuabili

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

ANAF atenționează contribuabilii cu privire la emailuri false transmise în numele instituției, prin care aceștia sunt înștiințați că au plăți fiscale restante, se spune într-un comunicat de presă al Fiscului.

Citeste si: Șeful ANAF, noi declarații cu privire la controalele ce vor începe pe 1 iulie. Lucian Heiuș a dezvăluit care este cea mai mare sumă investigată

"Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut", se precizează în alerta de la ANAF.

Mesajele false în numele ANAF, cu câteva zile înainte de controalele în masă

ANAF a anunțat că va începe la 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor fiecărei persoane.

Într-o conferință de presă susținută la mijlocul lunii iunie, șeful ANAF, Lucian Heiuș, a declarat că există numeroase "exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând și care în viața lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au, constați că ele sunt aproape inexistente". 

Citeste si: ANPC a descoperit 444 de kilograme de pește și fructe de mare congelate, depozitate incorect

Lucian Heiuş a precizat zilele trecute că cea mai mare sumă investigată la o persoană fizică dintre cele care vor fi controlate de la 1 iulie este de 4 milioane de euro.

Șeful Fiscului a explicat cum  se vor desfăşura controalele  la persoanele fizice vizate.  

”Va primi un aviz în care va fi înştiinţat că va urma să fie verificată situaţia fiscală personală. Există de un termen de 60 de zile în care trebuie să depună o declaraţie de patrimoniu şi de venit. Poate să mai ceară o amânare cu 30 de zile până va depune această declaraţie care este un formular tipizat. El seamănă foarte mult cu declaraţiile de avere şi de interese pe care le depun bugetarii. În general este foarte, foarte asemănătoare, cum, de asemenea, poate să pregătească alte înscrisuri şi alte documente prin care să justifice sumele respective, de unde le-a obţinut ce este cu ele", a spus Heius.

Începe apoi verificarea propriu-zisă- "care este o activitate pe care noi o facem cumva colaborând foarte de aproape cu persoana respectivă. Este invitat la ANAF, i se dă posibilitatea controlul să aibă loc la sediul ANAF-ului sau la domiciliul lui, unde decide. Poate să fie reprezentat de un avocat, un consultant, de oricine doreşte. Sunt regulile generale care sunt aplicate, încep aceste verificări, vedem discutăm, încearcă să probeze, noi punem la dispoziţie probele pe care le avem noi, clarificăm întreaga situaţie", a mai spus preedintele ANAF.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si