ANPC a descoperit 444 de kilograme de pește și fructe de mare congelate, depozitate incorect

Comisarii din Constanța au descoperit 444 de kilograme de pește, fructe de mare congelate, depozitate la o temperatură incorectă.

Author: Diana Puiu luni 27 iunie 2022 , 20:42

ANPC a descoperit 444 de kilograme de pește și fructe de mare congelate, depozitate incorect

ANPC a descoperit 444 de kilograme de pește și fructe de mare congelate, depozitate incorect

[Sursa foto: puterea24.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Firma care deținea aceste produse a fost amendată cu 10.000 de lei.
"Au fost identificate 444 de kilograme de diverse sortimente de peşte şi fructe de mare congelate depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 C indicată de producător, rupându-se

astfel lanţul termic care garantează calitatea produsului congelat. A fost dispusă măsura amenzii de 10.000 lei şi a fost emisă ordonanţă de distrugere produse în valoare totală de 8.880 lei. Operatorul economic va face dovada distrugerii produsele neconforme la un operator economic în termen de zece zile”, a afirmat Horia Constantinescu.

Citeste si: Autoritățile au aplicat amenzi uriașe după efectuarea mai multor controale la depozitele de legume/fructe din Bucureşti

S-a mai precizat faptul că aceste produse erau furnizate către restaurante.
"Atât timp cât ţine marfa ce ar trebui să rămână congelată la temperaturi cu mult mai mari, întrerupând lanţul termic, iar apoi o livrează beneficiarilor, pretinzând că aceasta este în regulă, îi expune nu numai pe consumatori, ci şi pe operatorii economici beneficiari ai produselor pentru că vina va cădea asupra lor”, a explicat Horia Constantinescu.

Amenzi date pentru depozitarea incorectă a fructelor și legumelor

Inspectorii ANSVSA şi ANAF au verificat, joi, 87 de depozite de legume şi fructe din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, fiind depistate nereguli pentru care s-au dat 54 de amenzi.

S-au găsit produse alterate, spaţii de depozitare neigienizate şi legume/ fructi depozitate necorespunzător.

Citeste si: VIDEO- Controale ANPC de amploare în Capitală. Inspectorii au închis 11 magazine dintr-un mall foarte vizitat

„Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a desfășurat, împreună cu reprezentanți ai ANAF, o acțiune tematică de control la depozitele de legume şi fructe şi piețele agroalimentare din București şi județul Ilfov. În timpul controalelor, s-au prelevat probe (din lămâi, piersici, morcovi, gutui, caise, ardei iute, ardei gras, banane, mere, portocale, roșii, nectarine, struguri) pentru determinarea prezenței sau a depășirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranța alimentelor din București şi Constanţa”,  a transmis, joi seară, ANSVSA, într-un comunicat de presă. 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si