ANPC a descoperit 444 de kilograme de pește și fructe de mare congelate, depozitate incorect
Comisarii din Constanța au descoperit 444 de kilograme de pește, fructe de mare congelate, depozitate la o temperatură incorectă.
Firma care deținea aceste produse a fost amendată cu 10.000 de lei.
"Au fost identificate 444 de kilograme de diverse sortimente de peşte şi fructe de mare congelate depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 C indicată de producător, rupându-se astfel lanţul termic care garantează calitatea produsului congelat. A fost dispusă măsura amenzii de 10.000 lei şi a fost emisă ordonanţă de distrugere produse în valoare totală de 8.880 lei. Operatorul economic va face dovada distrugerii produsele neconforme la un operator economic în termen de zece zile”, a afirmat Horia Constantinescu.
S-a mai precizat faptul că aceste produse erau furnizate către restaurante.
"Atât timp cât ţine marfa ce ar trebui să rămână congelată la temperaturi cu mult mai mari, întrerupând lanţul termic, iar apoi o livrează beneficiarilor, pretinzând că aceasta este în regulă, îi expune nu numai pe consumatori, ci şi pe operatorii economici beneficiari ai produselor pentru că vina va cădea asupra lor”, a explicat Horia Constantinescu.
Amenzi date pentru depozitarea incorectă a fructelor și legumelor
Inspectorii ANSVSA şi ANAF au verificat, joi, 87 de depozite de legume şi fructe din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, fiind depistate nereguli pentru care s-au dat 54 de amenzi. S-au găsit produse alterate, spaţii de depozitare neigienizate şi legume/ fructi depozitate necorespunzător.
„Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a desfășurat, împreună cu reprezentanți ai ANAF, o acțiune tematică de control la depozitele de legume şi fructe şi piețele agroalimentare din București şi județul Ilfov. În timpul controalelor, s-au prelevat probe (din lămâi, piersici, morcovi, gutui, caise, ardei iute, ardei gras, banane, mere, portocale, roșii, nectarine, struguri) pentru determinarea prezenței sau a depășirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide.
Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.
A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.
A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.
Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.
Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.