ANAF vrea să recupereze banii ”pierduți” de Hexi Pharma prin paradisuri fiscale! Prietenul lui Dan Condrea, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Miron Panaitescu, prietenul din tinerețe al lui Dan Condrea, șeful Hexi Pharma, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Dosarul a ajuns deja pe masa judecătorilor.

Radu Constantin, vineri 15 martie 2019 , 09:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Miron Panaitescu, fost director Hexi Pharma și prieten la catarama cu Dan Condrea, este acuzat că ar fi participat la ”spălarea” a 2,2 milioane euro și 9,5 milioane lei prin intermediul unor off-shore-uri din Cipru.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul București, iar ANAF s-a constituit parte civilă în proces pentru recuperarea unui prejudiciu la bugetul de stat de aproape 1 milion lei. Societatea Hexi Pharma și un administrator al unei alte societăți comerciale au calitate de inculpați în acest proces.

Citeste si: Prima fotografie în postura de medic oftalmolog cu Uliana Ochinciuc, partenera lui Dan Condrea! FOTO

Dosarul lui Panaitescu a fost realizat de procurorii DNA, care au dispus trimiterea în judecată a celor enumerați mai sus în luna decembrie a anului trecut. În același dosar, Flori Dinu (directorul Hexi Pharma) și Uliana Ochinciuc (văduva lui Dan Condrea) au primit soluții de clasare.

DNA: ”Banii au fost retrași prin ATM-uri”

”În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, inculpatul Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul SC Hexi Pharma CO SRL (în prezent decedat) (n.r. - este vorba de Dan Condrea) să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro şi 9.875.717,45 lei, obţinute de acesta din urmă ca urmare a săvârşirii infracţiunii de delapidare. În acest sens, între societăţile administrate de inculpatul Panaitescu Miron Victor şi două firme din Cipru controlate de administratorul S.C. Hexi Pharma CO SRL, au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii. Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor societăţi de unde au fost la fel retrase în numerar, de administratorul S.C. Hexi Pharma CO SRL”, se arată în referatul DNA.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si