Analistii economici prevad un viitor sumbru pentru Romania. Ei avertizeaza ca urmeaza noi disponibilizari si taieri salariale

Problemele de la nivel inalt si taraganarea luarii unei decizii clare in ceea ce priveste salarizarea ar putea duce la o noua criza economica.

C.I.P., marți 11 iulie 2017 , 16:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai multi analisti politici din Romania trag un semnal de alarama si spun ca o eventuala iesire in strada a sindicalistilor ar putea duce Romania in pragul unei noi crize economice ce ar fi caracterizata prin disponibilizari si taieri salariale.

Se presupune ca circa 25% dintre romanii din sectorul bugetar urmeaza sa fie concediati, cei mai multi fiind cei din Educatie si Administratie, dupa cum spun analistii economici. "Traim o perioada de criza bugetara, in care veniturile le poti auzi cum cad, cum se deterioreaza incasarea veniturilor, iar cheltuielile se majoreaza. Vorbim de un deficiti si e posibil sa patim la fel ca in 2009-2019 si vom avea majorari de taxe si reducerea cheltuielilor intempestive primitive", a declarat Radu Soviani, analist politic, noteaza cei de la antena3.ro.

Fostul ministru de Finante, Ioana Petrescu, a declarat ca actualul guvern mai are la dispozitie inca sase luni pentru rectificarea problemelor colectarilor si a impactului bugetar. "Acest buget pe 2017 este fundamentat pe niste venituri nerealiste si aici e marea problema. In urmatoarele luni, ANAF-ul ar trebui sa colecteze cu 14% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce este foarte dificil de facut", a spus Ioana Petrescu, fost ministru al Finantelor.

Aproximativ 1.200.000 de angajati sunt in acest moment in sistemul bugetar, sistemul care pare cel mai afectat de aceaste decizii iminente. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si