Anca Pandrea și Horia Moculescu - sunt doar unii dintre artiștii din România care primesc pensii rușinoase

Tot mai mulți artiști români abia se descurcă cu banii, ajunși la pensie, aceștia primesc o sumă derizorie, după ce și-au petrecut mulți ani din viață pe scenă, în fața publicului.

marți 02 iulie 2019 , 13:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Artiștii români sunt nevoiți să supraviețuiască din pensii infime chiar dacă toată viața și-au dedicat-o pentru publicul lor și pentru a încânta suflete.

Horia Moculescu a lansat de-a lungul vieții o mulțime de șlagăre,dar cu toate acestea primește o pensie de doar 1.400 de lei pe lună după 60 de ani de activitate, pe când Anca Pandrea nu are nici 1.000 de lei pensie, dar mai este ajutată de prieteni.

Un exemplu ar fi și cel al Mariei Dragomiroiu: „Am ieşit la pensie de o lună şi după 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!”, a spus artista pentru un post de televiziune.

Și actorul Dorel Vișan a afirmat că trăiește dintr-o pensie atât de mică încât a putut face și o glumă pe seama ei, spunând că pensia lui îi ajunge să cumpere doar un bilet de avion Cluj-București, adică circa 280 €, mai exact 1.400 de lei, la vremea respectivă. Biletul de avion pe această rută este probabil să fi scăzut, însă pensia actorului n-a crescut foarte mult de atunci. În plus, mai are o indemnizaţie de merit pentru cariera lui şi „trăieşte din ciupeli”, așa cum îi place actorului, Dorel Vișan să spună.

Citeste si: Actorul Alexandru Bindea, mesaj pentru colegii Mihai Călin și Marius Manole: ”Să lase actoria și să se ducă în partid!”

O altă mare artistă din România, Maria Ciobanu, care este şi cetăţean american, se descurcă mai bine cu banii, deoarece pe lângă o pensie de mizerie din România, mai obţine una de 1.000 de dolari de la statul american.

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si