Inspectoratul Școlar Județean a demarat o anchetă în cazul unei profesoare din Municipiul Botoșani care i-a îndemnat pe elevi să nu se vaccineze. Anunțul a fost făcut de şeful ISJ, Ada Macovei.

Citeste si: Vacanţă octombrie 2021: Structura anului şcolar şi vacanţele şcolare

ISJ Botoșani s-a sesizat

ISJ Botoșani s-a sesizat după ce după ce presa a făcut publică o înregistrare audio în care profesoara de muzică se opune vaccinării. 

Citeste si: Elevă de 16 ani din Argeș, decedată la școală, în timpul orelor

Ce au declarat reprezentanții IPJ

„Inspectoratul Şcolar va demara luni o anchetă cu privire la sesizarea apărută în presă, sub coordonarea reprezentanţilor Corpului de control al ministrului Educaţiei, iar, dacă faptele sesizate se vor confirma, va fi sesizată şi Poliţia, pentru că se pare că este şi de competenţa lor. Este de neimaginat şi bineînţeles că nu putem tolera o astfel de atitudine în sistem. Este o încălcare gravă a legii”, a declarat Ada Macovei. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Un liceu din Buzău are o rată de infectare de 14-15 la mie. Elevii vor trece la cursurile online

Șefa DSP a anunțat că va solicita o verificare a informațiilor apărute în presă

„DSP s-a autosesizat. Vom demara o anchetă. Consider că nu este deontologic ca doamna profesor să afirme ceea ce a afirmat, având în vedere că nu ştiu dacă dumneaei s-a documentat în ceea ce priveşte vaccinarea, iar lucrurile pe care le-a declarat nu sunt tocmai OK.

Este grav, mai ales că persoanele care sunt formatori de opinie nu trebuie să promoveze concepţia personală, ceea ce cred ele despre vaccinare, dar nu este OK să declare acest lucru şi copiilor, care sunt elevii dumneaei”, a declarat Monica Adăscăliței.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a discutat despre numărul de infectări din școli, dar și despre învățământul online: ”Un dezastru”

Înregistrarea a fost făcută de un elev de clasa a VII-a de la Liceul "Grigore Antipa" care le-a spus părinților că profesoara nu poartă mască de protecție la ore și că este împotriva vaccinării. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si