VIDEO | Anchetă la un centru de plasament din Ilfov. Discuția uluitoare dintre o angajată și o copilă care cere intimitate: ,,Păi știe, i-am spus noi”

Autoritățile au început o anchetă la centrul de plasament din Perișdupă ce o angajată a instituției a fost înregistrată în timp ce folosea un limbaj nepotrivit cu o minoră instituționalizată care ar fi fost abuzată sexual. Ministrul Familie, Tineretului și Egalității de șanse, Gabriela Firea a anunțat că a solicitat Autorității Naționale Pentru Drepturile Persoanelor cu dizabilități, Copii și Adopții să trimită urgent Corpul de Control la centrul de plasament.

Author: Alexandra Costea Reporter: Vlad Petrişor miercuri 15 decembrie 2021 , 18:53

Anchetă la un centru de plasament din Ilfov de Discuția uluitoare dintre o angajată și o copilă care cere intimitate: ,,Păi știe, i-am spus noi”

Anchetă la un centru de plasament din Ilfov de Discuția uluitoare dintre o angajată și o copilă care cere intimitate: ,,Păi știe, i-am spus noi”

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, a informat că trimite Corpul de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din Periș, unde o adolescentă în vârstă de 15 ani ,,a fost lăsată fără supraveghere și, potrivit înregistrărilor apărute în spațiul public, ar fi întreținut

relații sexuale”. 

,,Condamn cu fermitate acest caz! Un copil de care este răspunzătoare conducerea Centrului de plasament din Periș, jud Ilfov a ajuns într-o situație dificilă. În același timp, condamn atitudinea si limbajul neadecvate, ale angajatilor Centrului de plasament, observate din discuția avută cu adolescenta instituționalizatā. Am solicitat Autorității Naționale Pentru Drepturile Persoanelor cu dizabilități, Copii și Adopții să trimită urgent Corpul de Control la sediul Centrului de plasament din Periș, pentru o anchetă în acest caz. Astfel de situatii nu pot fi tolerate”, a scris pe pagina sa de Facebook, ministrul Gabriela Firea.

Citeste si: Informația momentului pentru toți românii. Marius Budăi a anunțat ce se întâmplă cu vârsta de pensionare- kanald.ro

Citeste si: „Nu este ok” Toți au observat asta în ultimele imagini postate de Gina Matache și fostul ginere- wowbiz.ro

Cazul minorei în vârtă de 15 ani de la Centrul de plasament din Periș a fost adus în atenția publicului de Vişinel Bălan, preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, care a postat în mediul online o înregistrare cutremurătoare cu dialogul purtat de angajata centrului cu fata.

Citeste si: VIDEO| Moș Crăciun a fost arestat. Autoritățile din Germania au rămas șocați când i-au verificat identitatea

Discuția dintre angajată și minora de 15 ani

,,Un copil pus la zid de niște incompetente. Aceste individe lucrează la Centrul de Copii din Periș, jud. Ilfov. Acțiunea a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2021. Copilul cere #intimitate într-o discuție în care este pusă la zid:  Am intimitate, dânsu n-ar trebui să fie aici Contează.  Angajatele:  păi știe, i-am spus noi”, prezintă Vişinel Bălan, în postarea sa de pe Facebook.

,,Vă dați seama că intimitatea nu există într-un centru de plasament/ rezidențial? Personalul insistă ca la discuție să fie un bărbat, tot angajat al centrului. Discuția este despre intimitate, experiențe sexuale și alte situații pe care minora le-a trăit. Din înregistrare observăm că atitudinea personalului de la Centrul de Plasament din Periș este la cel mai de jos nivel, aș putea spune că e un nivel de canal. Acești indivizi au grijă de copiii abandonați”, a adăugat acesta.

Citeste si: VIDEO| De parcă sărăcia în care se zbate n-ar fi suficientă, o familie din Bihor a rămas pe drumuri, în prag de sărbători


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si