Ancheta la un colegiu din Braila, in urma unei reclamatii privind modificarea notelor la mai multe materii

Ministerul Educatiei a demarat o ancheta la Colegiul National ”Nicolae Balcescu” din Braila in urma unei petitii anonime prin care se reclama modificarea notelor mai multor elevi de clasa a sasea, pentru schimbarea ierarhiei la final de an scolar. Conducerea Inspectoratului Scolar afirma ca ”exista indicii” ca reclamatia are temei.

marți 24 octombrie 2017 , 17:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila, Catalin Canciu, o echipa din Corpul de Control al ministrului Educatiei a sosit, marti, la Colegiul National ”Nicolae Balcescu” din municipiu pentru a face verificari in urma unei petitii anonime prin care se reclama faptul ca in decursul anului scolar trecut notele mai multor elevi de clasa a sasea au fost modificate la matematica, romana si biologie.

Conform petitiei, notele mai multor copii ar fi fost marite, de la 6 sau 8 la 10, pentru a influenta clasamentul premiantilor.

Conform lui Canciu, o petitie similara ar fi fost transmisa la finele anului scolar trecut si pe adresa Inspectoratului Scolar, motiv pentru care a solicitat conducerii colegiului demararea anchetei.

La acel moment insa, coducerea Colegiului Nicolae Balcescu ar fi decis sa claseze petitia pe motiv ca este anonima, desi exista indicii ca reclamatia care vizeaza modificarea notelor mai multor copii ar fi intemeiata.

”Exista indicii ca, intr-adevar, au fost note modificate la trei discipline. Scoala trebuia sa ia o hotarare, sa analizeze din punct de vedere disciplinar, sa identifice daca aceste modificari sunt cu intentie sau doar greseli. Conducerea scolii a clasat insa petitia motivind ca este anonima.

Acum, Corpul de Control al ministrului a descins acolo pentru a face verificari care sa stabileasca clar daca au fost sau nu marite notele mai multor copii, cu intentia de a modifica ierarhia la final de an scolar”, a declarant seful ISJ Braila, Catalin Canciu.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Copilul care a prezis pandemia de coronavirus a făcut noi dezvăluiri! Ce se va întâmpla... Copilul care a prezis pandemia de coronavirus a făcut noi dezvăluiri! Ce se va întâmpla în următoarele luni
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
PRIMELE CAZURI de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România! În ce... PRIMELE CAZURI de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România! În ce orașe au fost depistate?
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si