Andreea Răducanu: Sunt sportivi care fumează; pe lângă faptul că îşi fac rău, ar trebui să fie un exemplu pentru cei mici

Fosta gimnastă Andreea Răducanu a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că există din păcate sportivi care au ales să fumeze, însă, pe lângă faptul că îşi fac rău, ei ar trebui să reprezinte un exemplu pentru generaţiile mai mici.

joi 08 septembrie 2016 , 12:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Andreea Răducanu a afirmat că, susţinând o campanie împotriva fumatului, pentru ea, este un lucru îmbucurător, pentru că vorbeşte din poziţia omului care nu a fumat niciodată şi, mai mult, nu a fost niciodată tentată să încerce, deşi avea în jur prieteni care aveau acest obicei.

”De fiecare dată încerc să răspund, politicos, celor care mă întreabă dacă mă deranjează, mai ales atunci când mănânc şi ei fumează”, a spus fosta gimnastă.

Andreea Răducanu a arătat că totul ţine de educaţie şi de disciplină. ”Poate că am avut şi privilegiul de a face parte dintr-o familie ai căror părinţi nu au fumat niciodată, şi cred că a contribuit foarte mult şi sportul pe care l-am practicat”, a adăugat ea.

Întrebată dacă a avut colege la gimnastică care au fumat, Andreea Răducanu a spus că la gimnastică nu se întâmplă lucrul acesta.

”Suntem şi mici şi, în general, ţinute în cantonament. Poate ne gândim mai mult să mâncăm o ciocolată, în loc să aprindem o ţigară. Nu am fost tentate, atunci când eram sportive. Poate ulterior, când nu au mai fost sportive, au fost tentate să vadă ce înseamnă o ţigară, însă cele mai multe dintre ele au renunţat”
, a mai povestit Răducanu.

Ea a atras atenţia că, atunci când doreşti să faci sport de performanţă, trebuie să respecţi anumite reguli şi să ai o viaţă disciplinată.

”Sunt sportivi care fumează, nu le dau numele acum, pentru că nu ar fi frumos, dar sunt printre ei şi persoane care au ales să fumeze. Pe lângă faptul că îşi fac rău lor, de cele mai multe ori, sunt mulţi copii care spun ce exemplu au, spun în primul rând părinţii şi pe locul doi, sportivii de performanţă. Este important să ne asumăm rolul de exemplu pentru generaţiile mai mici”, a afirmat Andreea Răducanu.

Despre prevederile Legii antifumat modificate în Senat, Andreea Răducanu a spus că fiecare răspunde pentru propria persoană şi este important să nu facem rău celor de lângă noi, cel puţin conştient.

”Dacă cineva doreşte să se închidă într-o gheretă şi să fumeze până se intoxică, repet, totul ţine de educaţie şi de modul în care doreşti să îţi trăieşti viaţa”, a adăugat ea.

Andreaa Răducanu a menţionat că ar fi bine dacă fiecare dintre noi ar conştientiza, chiar dacă treptat, că fumatul nu face bine.

Fosta gimnastă a participat la conferinţa ”2035 - Prima generaţie fără tutun a României”, organizată la Palatul Cotroceni.

TAGURI
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si