Andrei Plesu a omagiat-o pe Stela Popescu inainte ca actrita sa moara: “La cat este de populara si de sarmanta, ar fi putut culege mai multe voturi decat toti sforarii de partid la un loc”

Scriitorul Andrei Plesu a apreciat faptul ca Stela Popescu nu s-a implicat in politica.

Matei Vaihan, duminică 26 noiembrie 2017 , 19:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dupa decesul Stelei Popescu, multe personalitati au omagiat-o pe Stela Popescu, dar scriitorul Andrei Plesu se numara printre cei care au apreciat-o chiar din timpul vietii. Acum doi ani, Plesu a scris un text intitulat “Vot pentru doamna Stela Popescu”, in care aplauda faptul ca actrita nu s-a implicat in politica. “Am constatat, în ultimii ani, cum o sumedenie de actori s-au simţit îndemnaţi să se manifeste politic. Fie acceptînd să se recicleze în „analişti“ prin diferite studiouri, fie angajîndu-se în echipele de susţinere ale unor lideri politici, fie intrînd direct într-un partid sau altul, sau candidînd la fotolii de parlamentar (autohton sau european)”, a scris Plesu in Dilema veche. 

"Mă uit însă cu oarecare stupoare la actori şi actriţe de anvergură, cărora profesia şi succesul lor nu par să li se mai par îndestulătoare. Vor mai mult. Vor şi în altă parte. Vor şi altfel…Dar am şi eu dreptul să nu pricep. Cum să pricep că simpaticul Arşinel trage cu ochiul spre Ministerul Culturii şi, mai ales, că e un „revoluţionar cu rol determinant“ în evenimentele din decembrie 1989? Rol determinant?! Asta ar însemna că, dacă nu era el, acum am fi fost tot sub Ceauşescu…”, a continuat Plesu. 

“Pentru un faimos actor comic, situaţiunea probează o neaşteptată lipsă de umor. Înţeleg: ambiţii bătrîneşti, frustrări de tot soiul, probleme financiare. Dar, pe acest fundal, am cu atît mai multe argumente să aduc un omagiu doamnei Stela Popescu. E limpede că îşi iubeşte meseria mai mult decît iubeşte orice altceva, e limpede că nu simte nevoia să-şi asume un rol în spectacolul strident, de proastă calitate, al pieţii publice, e limpede că are bun gust, bună-cuviinţă, demnitate şi limpezime morală.”, a notat fostul ministru de Externe si al Culturii. 

“La cît este de populară şi de şarmantă, ar fi putut culege mai multe voturi decît toţi sforarii de partid la un loc. Dar preferă să rămînă acolo unde îi este locul, să rămînă ea însăşi, fără concesii de conjunctură, fără afilieri meschine. Ne lipsesc asemenea oameni. Şi simt, de aceea, nevoia să o asigur pe doamna Stela Popescu de toată admiraţia mea. În orice campanie a cetăţenilor fără de partid, domnia-sa poate conta, fără ezitare, pe votul meu”, a incheiat Andrei Plesu.

 

Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vezi online serialul „Prizoniera destinului” subtitrat în limba română - Episodul 28,... Vezi online serialul „Prizoniera destinului” subtitrat în limba română - Episodul 28, sezonul 1, luni, 25 ianuarie - VIDEO. Burhan provoaca o mare tragedie!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si