Angajat al Penitenciarului Botoșani, confiramt cu coronavirus

Un angajat al Penitenciarului Botoșani a fost confirmat cu coronavirus. Acesta realizează activități educative și a purtat echipament de protecție, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor.

Author: I.C. luni 13 iulie 2020 , 11:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Vă informăm că un angajat al Penitenciarului Botoşani a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul educaţie şi asistenţă psihosocială, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie”, a transmis, luni, Administraţia Naţioanlă a Penitenciarelor.

Sursa citată a precizat că activităţile de reintegrare socială se realizează, în acest context epidemiologic, cu respectarea distanţei de siguranţă şi cu portul obligatoriu al echipamentului de protecţie, atât de

către angajaţi, cât şi de către persoanele private de libertate.

Totodată, demersurile se realizează în grupuri restrânse şi au o durată diminuată.

„Administraţia locului de deţinere a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, urmând a fi demarată ancheta epidemiologică. Din primele verificări, interacţiunea angajatului cu persoanele custodiate a fost redusă, riscul epidemiologic pentru această categorie fiind limitat”, A mai transmis ANP.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si