Angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, confirmată cu coronavirus

O angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila a fost confirmată cu coronavirus.

K.B., vineri 05 iunie 2020 , 09:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit autorităţilor brăilene, femeia a fost testată la jumătatea săptămânii, iar rezultatul, care este pozitiv, a venit acum.

Imediat a fost demarată o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost stabiliţi 7 contacţi direcţi. Toate cele 7 persoane care au intrat în contact direct cu angajata DGASPC Brăila confirmată cu coronavirus au fost izolate într-un apartament de tip familial.

Citeste si: Dosar penal după ce un câine a fost omorât de doi copii

O altă persoană confirmată cu coronavirus în ultima zi a fost un bărbat din municipiul Brăila, care locuia singur. Pacientul a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţa Brăila. Ancheta epidemiologică a stabilit că el nu a intart în contact direct cu nicio persoană.

Citeste si: Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică

Citeste si: O treime din persoanele contaminate cu coronavirus în Spania sunt asimptomatice, potrivit unui studiu

Cu aceste două cazuri, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 44 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. 22 dintre acestea au fost declarate vindecate şi externate, iar 2 pacienţi transferaţi din municipiul Galaţi, în stare critică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe secţia ATI, au decedat. Printre bolnavii recenţi din Brăila se află şi 8 cetăţeni pakistanezi angajaţi ai unei importante firme din Galaţi care desfăşoară lucrări de construcţii pe mai multe şantiere din Brăila. După confirmarea celor 8 pakistanezi, colegii lor, circa 110 persoane, au fost izolaţi în centrul de la Vădeni, din judeţul Brăila.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si