Angajații care refuză vaccinarea: plătesc sau nu testarea COVID? Ce prevede noul proiect de lege

Noul proiect de lege propus de Alexandru Rafila pentru certificatul COVID la locul de muncă prevede că statul va plăti de la buget testele pentru angajații care nu vor să se vaccineze. Pe de altă parte, Florin Cîțu, liderul PNL, a declarat că Guvernul va susține testarea gratuită a populației timp de maxim 45 de zile.

Author: Sorin Negru joi 09 decembrie 2021 , 13:31

Noul certificat Covid va fi obligatoriu la locul de muncă, atât la stat, cât și în mediul privat, atunci când se înregistrează creșterea numărului de infectări 3 săptămâni consecutive

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Draftul proiectului de lege depus de Alexandru Rafila spune că angajații care nu vor să se vaccineze vor fi testați gratuit, cu bani de la buget.

Proiectul consultat de G4Media prevede că ”fiecare angajat … beneficiază de maximum 11 testări antigen rapide/lună, pe perioada existenţei obligaţiei angajatorului de a solicita certificatul COVID-19 din sumele alocate de la bugetul de stat”.

Citeste si: Florin Cîțu, săgeți la adresa lui Rafila: "Nu ştiu dacă este momentul să relaxăm”

Alexandru Rafila: Va fi un certificat temporar, nu permanent

Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat recent că noul certificat Covid va fi obligatoriu la locul de muncă, atât la stat, cât și în mediul privat, atunci când se înregistrează creșterea numărului de infectări 3 săptămâni consecutive, cu un coeficient săptămânal mediu de cel puţin 1,5 ori a numărului de cazuri.

Citeste si: Rafila: „Trebuie să fim extrem de precauţi când limităm accesul în spitale, pentru că nu putem să considerăm că unii sunt mai importanţi decât alţii”

Alexandru Rafila a explicat  care sunt criteriile de introducere a certificatului verde COVID. "Principiul este următorul: este un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creștere consecutivă cu un indice de 1.5 ori, o creștere medie cu acest indice",  a declarat Alexandru Rafila la un post TV.

Citeste si: Rezultatele autopsiei copilei de 12 ani, găsită într-un sac, într-un apartament din București. Mama fetei este suspectă, la fel și iubitul ei- kanald.ro

Citeste si: Fratele Danei Roba s-a temut că soțul ei să le facă rău și celor două fetițe: „Din răzbunare, din gelozie, să dea în cap la copiii ăia”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Prima țară din Europa care introduce "super-certificatul COVID"

Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat recent că noul certificat Covid va fi obligatoriu la locul de muncă, atât la stat, cât și în mediul privat, atunci când se înregistrează creșterea numărului de infec

Florin Cîțu, de acord cu maxim 45 de zile de plată a testării pentru nevaccinați

Liderul liberalilor, Florin Cîțu, a anunțat joi că Guvernul ar putea susține testarea gratuită a populației României timp de maxim 45 de zile.

”Vorbim de ceva vreme de această lege, de certificatul verde. Refuz să cred că cei care nu s-au vaccinat acum două săptămâni sau trei săptămâni au vreo scuză.(...) Mi se pare un timp rezonabil ca cei care nu s-au vaccinat încă să se vaccineze”, a spus Florin Cîțu.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă anunță schimbări la aplicarea certificatului COVID. "Să se facă în funcție de indicatorii de incidență"

Citeste si: „Suntem devastați” Dana Roba a suferit o operație de nouă ore pe creier. Care este starea sa de sănătate?- kfetele.ro

Citeste si: În ce stare se află acum make-up artistul Dana Roba după ce a fost lovită cu ciocanul de către soțul ei: "Să spună o rugăciune, este suficient”- radioimpuls.ro

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă anunță schimbări la aplicarea certificatului COVID. "Să se facă în funcție de indicatorii de incidență"

”Ca principiu, știți foarte bine opinia mea că nu poți să susții nelimitat o asfel de cheltuială atunci când există un vaccin gratuit, iar soluția de a depăși pandemia este vaccinarea, nu testarea", a precizat fostul premier.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si