
1 din 2 | Cum se face accesul la mall începând din 9 decembrie 2021?

2 din 2 | Cum se face accesul la mall începând din 9 decembrie 2021?
Guvernul a aprobat în ședința de guvern susținută, miercuri, 8 decembrie, hotărârea CNSU prin care au fost propuse noi măsuri de relaxare înaintea sărbătorilor de iarnă. Află cum se face accesul la mall începând de azi, 9 decembrie 2021!
Autoritățile au decis ridicarea unor restricții de sărbători. Astfel, în mall rămâne obligativitatea certificatului verde, dar se permite accesul și cu test PCR sau rapid antigen.
De asemenea, magazinele vor stabili un număr maxim de persoane care au acces în același timp. De Crăciun și Revelion restaurantele vor putea rămâne deschise peste noapte.
Pe de altă parte, CNSU a mai propus ca în restaurante locurile să fie ocupate la o capacitate de 50%, fiind permisă prezenţa doar pentru cei vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi.
“Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou- noaptea de 24 spre 25 şi 31 spre 1- nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor funcţiona operatorii economici. Deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat.
„Încercăm o întoarcere la normalitate”, a recizat ministrul sănătății, Alexandru Rafila, la finalul ședinței, explicând motivul autoritățile pentru măsurile de relaxare. Măsurile au intrat în vigoare imediat dupăce hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial.
Cum se face accesul la mall începând din 9 decembrie 2021?
Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, explică noul proiect privind certificatul COVID la locul de muncă
Cum se face accesul la mall începând de azi, 9 decembrie 2021? Măsurile de relaxare stabilite de CNSU:
- Eliminarea interdicţiilor de circulaţie a persoanelor;
- Creşterea intervalului orar în care este permisă desfăşurarea activităţilor cu publicul pentru toţi operatorii economici, inclusiv pentru competiţiile sportive şi activităţile cultural artistice între 05:00 -22:00;
- Eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate;
- Eliminarea restricţiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 şi 31.12.2021 – 01.01.2022;
- Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor şi parcurilor comerciale, şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;
- Permiterea cazării în structurile de primire turistice şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;
- Permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spaţiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafaţa mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.
Alexandru Rafila a precizat că știe că „există îngrijorare” după adoptarea măsurilor de relaxare petru sărbători și a vorbit despre un parteneriat: „aceste măsuri trebuie să fie primul pas din parteneriatul populației, din parteneriatul angajatorilor și operatorilor economici cu autoritățile”.
„Consecințele pandemiei nu pot fi controlate mai bine decât dacă există acest parteneriat și această încredere. Această deschidere din partea Guvernului României se datorează interesului ca în România viața să capete aspecte de normalitate sau cât mai aproape de normalitate, însă nu putem să ignorăm pericolele care urmează”,
a mai adăugat Alexandru Rafila.A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.